Hirschi vant U23-rittet i sykkel-VM

Tobias Foss ble best av de norske i U23-rittet i VM i Innsbruck fredag. Les mer Lukk

De norske U23-syklistene hang ikke med da avgjørelsen falt i U23-rittet i sykkel-VM-rittet fredag. Sveitseren Marc Hirschi vant.

I den siste stigningen slo belgieren Bjorg Lambrecht til og fikk med seg sveitseren Marc Hirschi og finske Jaakko Hänninen.

Ned fra toppen slo Hirschi til, og på de siste seks kilometerne handlet det om jakten opp for belgieren og finnen. De endte i mål 15 sekunder bak med Lambrecht først.

Beste norske ble Tobias Foss som havnet 3.46 minutter bak på en 22.-plass.

U23-rittet minnet om en tøff Tour de France-etappe. Noen utbrytere fikk stikke tidlig i et TV-brudd, mens favorittene satt trygt i hovedfeltet og ventet på de siste fire rundene a 23,8 kilometer med noen tøffe stigninger.

Tobias Foss og Andreas Leknessund fulgte med da en danske satte fart opp første gang til Igls-platået, men sistnevnte måtte slippe neste gang inn i bakken.

Torjus Sleen og Leknessund endte til slutt 10.47 minutter bak vinnerne i mål som nummer 59 og 61. Idar Andersen havnet lenger nede på listen, mens Rasmus Fossum Tiller brøt.

Flere nasjoner forsøkte seg på de siste to rundene. Blant annet angrep Sveits med det de hadde av ryttere og fikk fire av sine seks ryttere i et brudd. Ut på sisterunden var det derimot bare to ryttere igjen. Tobias Foss satt i en stor gruppe som var 33 sekunder bak.

Resten av de norske syklistene kom lenger bak. Ut på den sisterunden måtte også Foss gi tapt.