Sesongen trolig over for Williams etter US Open-utbrudd

Serena Williams har trukket seg fra den kommende WTA-turneringen i Kina. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Serena Williams var ikke med da kampene i WTA-turneringen i Kina ble trukket fredag. Amerikaneren ser ut til å ta tennispause til over nyttår.

Tennisstjernen uttalte nylig at hun ønsker å komme seg videre etter rabalderet hun satte i gang under US Open-turneringen tidligere i måneden, men det ser ikke ut til at hun helt er kommet over episoden.

En gråtende Williams gikk nærmest amok under finalen mot japanske Naomi Osaka. Hun knuste tennisracketen sin og raste mot dommer Carlos Ramos, som hun kalte en løgner og en tyv.

Bakgrunnen for raseriutbruddet var at Williams mener at kvinner og menn blir behandlet forskjellig i tennissporten. Hun tapte for øvrig finalen og ble bøtelagt med 143.000 kroner for sin dårlige oppførsel.

Williams skulle egentlig spilt Premier-turneringen i Beijing kommende uke, men fredag ble det klart at hun har trukket seg fra turneringen.

Internasjonale tenniskjennere tror nå at 2018-sesongen er over for Williams. Dermed kan Australian Open i januar bli den neste store oppgaven for den hardtslående amerikaneren.