Chelsea kan verne om sin egen rekord ved å stoppe Liverpools rekke

Det er uklart om stjernestopperen Virgil van Dijk rekker lørdagens toppkamp mot Chelsea. Her er nederlenderen avbildet sammen med angriper Sadio Mané. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Ingen har innledet en PL-sesong bedre enn Chelsea. Nå nærmer Liverpool seg José Mourinhos superstart med Stamford Bridge-laget i 2005.

Den gangen vant Chelsea sine ni første ligakamper. Det er beste sesongstart siden man etablerte Premier League.

Serieleder Liverpool har innledet årets sesong med seks strake seier og tabelltopp. Ikke siden 1990/91 (før Premier League) har Anfield-laget vært bedre fra ligastart. Den gangen stoppet man på åtte seirer.

Chelseas vinnerrekke stoppet på fem etter at det bare ble 0-0 i London-oppgjøret mot West Ham sist helg. Dermed er det kun Liverpool som er på rekordjakt. Jürgen Klopps mannskap har riktignok en supervrien vei mot å slette Chelseas rekordrekke fra 2005.

For etter møtet med Maurizio Sarris menn, så venter regjerende ligamester Manchester City på Anfield 7. oktober. Det er to enorme hindre som må passeres.

Dersom Liverpool skulle vinne de to, kan man tangere Chelseas rekord borte mot Huddersfield. Klopps lag kan ta rekorden alene hjemme mot Cardiff 27. oktober, men dit er det et stykke fram.

Spurs-rekord

Tottenham står med startrekorden på øverste nivå i engelsk fotball. Spurs innledet 1960/61-sesongen med hele 11 strake seirer.

En som Liverpool garantert ser litt opp for er Olivier Giroud. Franskmannen har scoret pene fem mål på sine seks siste kamper fra start mot Liverpool.

Chelsea vant tilsvarende kamp i fjor, men har ikke vunnet flere på rad mot Liverpool hjemme siden de vant tre strake kamper fra oktober 2004 til september 2006, viser offisielle Premier League -tall.

Usikker van Dijk

For Liverpool er stopperbautaen Virgil van Dijk tvilsom på grunn av skade.

– Virgil er en spiller i verdensklasse. Det er det ingen tvil om. Dersom du mangler en verdensklassespiller, er det ikke veldig moro. Dersom Virgil blir frisk og spilleklar, spiller han. Men dersom han ikke blir det (klar), har vi gode alternativer, sa Liverpool-manager Klopp fredag.

– Vi kan spille uten Virgil, men jeg foretrekker at han er frisk og spilleklar, fortsatte tyskeren.

Shaqiri-støy

Da lagene møttes i ligacupen i midtuka snudde Chelsea 0-1 til 2-1-seier. Klopp brukte fredagens pressekonferanse til å avvise at han kranglet med sommerkjøpet Xherdan Shaqiri.

TV-klipp viser at Klopp ser tydelig oppgitt ut der han snakket med Shaqiri.

– Tyske aviser hevder jeg har kranglet med Shaqiri ute på banen (etter kampen), men det har jeg ikke. Jeg snakket med ham om et frispark. Det var ikke noe mer enn det, sa Klopp.