Carlsen truer med å droppe VM i hurtig- og lynsjakk

Magnus Carlsen stiller ikke opp i årets VM i hurtig- og lynsjakk hvis det viser seg at enkelte spillere ikke får innpass på grunn av sin nasjonalitet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Magnus Carlsen gir Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) klar beskjed. Han boikotter VM i hurtig- og lynsjakk om ikke alle som kvalifiserer seg får være med.

Under fjorårets VM i Saudi-Arabia fikk ikke israelske spillere delta. FIDE har ikke bekreftet hvor og når årets mesterskap skal spilles, men forbundets visepresident Georgios Makropoulos opplyste i fjor til VG at saudiaraberne hadde landet en treårig avtale om å få arrangere VM i 2017, 2018 og 2019.

– Om det blir VM, og alle kvalifiserte spillere får lov til å være med, så er jeg gjerne med, sier Carlsen til VG.

Sjakkesset svarer bestemt på spørsmålet om hva som skjer om fjorårets situasjon gjentar seg.

Les også:Carlsen fortsatt verdensener etter remis i siste Caruana-møte før VM

Magnus Carlsen med enda en remis i USA

Deler ikke ut visum

– Da kommer jeg ikke til å delta.

Ifølge VG forklarte en talskvinne for Saudi-Arabias ambassade i Washington på Twitter at de ikke deler ut visum til spillere fra land som de «historisk ikke har diplomatiske forbindelser med».

Carlsen tok i fjor sin tredje VM-tittel i lynsjakk.

Også i klassisk sjakk er han blitt verdensmester tre ganger, og i november skal han prøve å forsvare tittelen mot amerikanske Fabiano Caruana i London.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tittelen glapp for Carlsen