Zlatan føler seg snytt etter FIFA-kåring

Zlatan Ibrahimovic scorer ofte spektakulære mål, men var ikke blant de nominerte til årets Puskas-pris. Foto: Reed Saxon / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Zlatan Ibrahimovic mener han burde vært nominert til den gjeve Puskas-prisen for årets vakreste mål under FIFA-gallaen nylig.

– Scoringen min mot Los Angeles FC burde ha vært med. Eller mitt 500. mål. Vi får se om jeg er med neste år, sier svensken i et videointervju lagt ut på LA Galaxys nettside.

I Galaxy-debuten fikk Ibrahimovic drømmetreff på halvvolley i byderbyet mot Adama Dimonades LAFC. Tidligere i måneden gjorde veteranen sitt 500. mål i karrieren på spektakulært vis mot Toronto FC. Med ryggen til ballen kastet han seg rundt og flikket den videre med utsiden av foten – et slags karatespark – vi stolpen og i nettet.

Puskas-prisen ble delt ut til Liverpool-stjernen Mohamed Salah under FIFA-gallaen i London sist mandag. Egypteren fikk den for sin vakre fulltreffer i byderbyet mot Everton i desember. Det var ikke Ibrahimovics favorittscoring.

– Nei, jeg synes Cristiano (Ronaldo) gjorde et fint mål, men jeg har ikke sett kandidatene. Når jeg ikke har med noen mål (i kåringen), er jeg ikke interessert.

I 2013 fikk han utmerkelsen for sitt elleville saksespark for Sverige i landskampen mot England året før. FIFA svarer på kritikken fra svensken ved å legge ut et bilde fra det oppgjøret på Twitter med følgende melding: «Vi har ikke glemt deg».