Evenepoel tok sitt annet VM-gull

Det belgiske sykkeltalentet Remco Evenepoel gjorde som han ville og vant guttas fellesstart i VM. Ludvig Fischer Aasheim på 15.-plass ble best av de norske.

Sølvet gikk til tyske Marius Mayrhofer, mens det var mest spenning om bronsen som Alessandro Fancellu tok i spurten med sveitseren Alexandre Balmer.

Ludvig Fischer Aasheim trillet i mål på 15.-plass, slått med 6.41 minutter. Norge har aldri tatt medalje på fellesstarten i juniorsammenheng i VM. De hadde et godt håp i at Aasheim endelig skulle lykkes. De norske juniorsyklistene har gjort det veldig godt i ritt ute i Europa denne sesongen og toppet nasjonscupen foran VM.

Heller ikke Aasheim hadde helt dagen og fikk nok av tempoet med 40 kilometer til mål.

Den store favoritten var Remco Evenepoel, som er blitt sammenlignet med legenden Eddy Merckx. Han vant temporittet tidligere i uken i utklassingsstil.

Til tross for han hadde en velt med påfølgende punktering og han hadde havnet et godt stykke bak hovedfeltet, så vant han som han ville. En av favorittene ved siden av Evenepoel var italienske Andrea Piccolo. Han og tyske Marius Mayrhofer hadde fått stikke fra hovedfeltet og var på det meste oppe i 1.01 minutter.

Gode hjelpere

Aasheim satt med i hovedfeltet, som belgieren med god assistanse av sine hjelpere hadde tatt igjen like før man skulle ut på to tøffe runder a 26 kilometer.

Midtveis i stigningen opp til Igls-platået måtte Aasheim slippe og de norske medaljesjansene rant ut i sanden. De andre norske syklistene, Fredrik Gjesteland Finnesand og Ådne Holter klarte heller ikke henge helt med.

Holter endte på 32.-plass 12.22 minutter bak, mens Fredrik Gjesteland Finnesand ble nummer 81 24.29 bak.

Hindret

Daniel Årnes, Søren Wærenskjold og Dennis Gråsvold hadde alle måttet slippe tidligere på veien fra Kufstein til Innsbruck etter å ha blitt hindret av en velt. De ble senere tatt ut av rittet.

– Det er lite man kan gjøre hvis man havner bak i denne løypa, sa Wærenskjold til TV 2.

Aasheim fortalte foran starten at han har slitt litt med sykdom i oppkjøringen til VM.

Evenepoel hadde bare med seg Mayrhofer med en runde igjen. Ut på den siste runden var nordmannen havnet godt over to og et halvt minutter bak. Tidlig på runden rykket belgieren fra sin tyske konkurrent og fikk tidlig et halvt minutt.

Evenepoel var et stort fotballtalent med flere landskamper på aldersbestemte lag og gikk mot en proffkarriere i Anderlecht. Så gikk han lei av fotballen og satset først med sykling for et par år siden. Han har allerede fått kontrakt med profflaget Quick-Step.