Sjokktap for Barcelona og Real Madrid

Barcelona Ivan Rakitic kom virkelig på hæla og røk 1–2 borte mot Legrans og Alexander Szymanowski. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Serieleder Barcelona tapte 1-2 for bunnlaget Leganés i La Liga onsdag. Real Madrid kunne overtatt som serieleder, men fikk juling av Sevilla som vant 3-0.

Derned beholder Barcelona førsteplassen tross sitt mageplask. Begge tetlagene har 13 poeng på seks kamper og er to foran Atlético Madrid, men torsdag kveld kan de få selskap av Alavés.

André Silva scoret to ganger på fire minutter for Sevilla, og Wissam Ben Yedder økte til 3-0 før pause. Gareth Bale traff stolpen og Luka Modric, nylig kåret til årets spiller i verden, fikk et mål korrekt annullert. Real Madrid greide ikke å komme i målprotokollen.

Philippe Coutinho ga Barcelona en oppskriftsmessig ledelse etter 12 minutter i Leganés, men hjemmelaget vendte kampen med to mål på 68 sekunder tidlig i annen omgang, og Ernesto Valverdes menn greide aldri å slå tilbake.

Nabil El Zhar nikket inn utligningen, og et drøyt minutt senere utnyttet Oscar Rodriguez en svak klarering fra Gerard Piqué til å score det som ble vinnermålet.

Kritikk

Barcelona måtte i helgen slite for å spille 2-2 hjemme mot Girona med ti mann. Valverde må forberede seg på kritikk etter at han for annen gang på fire dager lot nøkkelspillere hvile.

Mot Girona var det Coutinho, Ivan Rakitic og Samuel Umtiti, og alle måtte kastes inn fra benken. Onsdag skulle Luis Suárez og Jordi Alba få en fridag, men begge ble byttet inn i den forgjeves jakten på poeng.

– Selvsagt er jeg ansvarlig, treneren er alltid ansvarlig, men det blir for lett å snakke om rotasjonen. Man vinner ikke ligaen med bare 11 spillere, sa Valverde, som sa at laget er inne i «et vanskelig øyeblikk».

Barcelona møter Athletic Bilbao lørdag og så Tottenham på Wembley i mesterligaen fire dager senere.

Sluknet

Det startet bra onsdag. Messi leverte fint forarbeid til Coutinho, som avsluttet med en volley. Litt senere traff Messi tverrliggeren, og det virket som et tidsspørsmål før kampen var punktert.

I stedet kjempet Leganés seg inn i oppgjøret, og hjemmelaget skapte sjanser også før de to magiske minuttene da kampen ble vendt.

Barcelona skapte ikke store sjanser til utligning før i det 80. minutt. Da slo keeper Pichu Cuella et Coutinho-skudd unna og greide å vippe Rakitics forsøk på returen over.

Leganés lå helt sist med bare ett poeng før onsdagens store overraskelse. Det var ikke bare lagets første seier denne sesongen, men den første over Barcelona overhodet.

Athletic Bilbao gikk også på en smell onsdag. På hjemmebane tapte laget hele 0-3 for Villarreal. Alle målene kom etter pause. Michy Batshuayi scoret for Valencia og Iago Aspas for Celta da lagene spilte 1-1.

q