Argentina og Storbritannia fikk walkover til Davis Cup-finalen

Borna Coric og Kroatia er klare for årets Davis Cup-finale mot Frankrike og får også walkover til neste års finaleuke i en radikalt endret turnering. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Argentina og Storbritannia ble tildelt friplass i finalen ved trekningen av det nye og kraftig endrede formatet for Davis Cup i tennis.

Tidligere har turneringen startet med åttedelsfinaler i februar, fortsatt med kvartfinaler om sommeren og semifinaler i september, før de to beste lagene møtes til finale i november. Neste år vil det se helt annerledes ut.

Da spilles 12 kvalifiseringskamper i februar, og de 12 vinnerne tar seg til finaleuken der 18 lag skal gjøre opp om tittelen i tiden 18. til 24. november 2019. Årets kvartfinalister (Frankrike, Kroatia, Spania og USA) er direktekvalifisert.

I tillegg skulle det deles ut to «wildcards» til finalen, og en komité fant at Argentina og Storbritannia fortjener friplass i finalen.

Kvalifiseringsrunden skal spilles over to dager, ikke tre som tidligere, og alle kamper spilles i best av tre sett, ikke i best av fem som før. De drastiske endringene i den tradisjonsrike turneringen er møtt med protester fra flere hold, men Det internasjonale tennisforbundet (ITF) vedtok endringene i august.

– Dagens trekning markerer starten på et spennende nytt kapittel i turneringens lange og distingverte historie, der vi blander tradisjon og innovasjon, sa ITF-president David Haggerty onsdag.

Slik spilles kvalifiseringsrunden 1.-2. februar:

Australia – Bosnia-Hercegovina, Brasil – Belgia, Colombia – Sverige, India – Italia, Kina – Japan, Sveits – Russland, Tsjekkia – Nederland, Tyskland – Ungarn, Usbekistan – Serbia, Østerrike – Chile. I tillegg spiller Kasakhstan hjemme og Sveits borte mot lag fra gruppe 1 i europeisk-afrikansk sone. Hvem det blir avhenger av utfallet av nedrykkskamper i oktober.

Finaleuken skal spilles enten i Madrid eller i Lille.