Jarstein-skaden ikke alvorlig, men han mister Bayern-kampen

Rune Almenning Jarstein har smerter i låret, men håper å være tilbake i spill snart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Landslagskeeper Rune Almenning Jarsteins lårskade er mindre alvorlig enn fryktet, og han håper å være klar for spill i løpet av kort tid, skriver VG.

Jarstein måtte byttes ut ved pause på grunn av en kjenning i låret da Hertha Berlin gjestet Werder Bremen i 1. Bundesliga tirsdag.

Hjemme i Berlin fikk han tatt tester av låret, og resultatet gjorde målvakten lettet.

– Det er heldigvis ingen muskelskade, som fryktet. Det var mye væske og blod i muskelen, og det er grunnen til at det er så smertefullt, sier Jarstein til VG.

Hertha spiller storkamp mot Bayern München allerede fredag. Den kommer for tidlig for Jarstein. Det bekreftet trener Pal Dardai onsdag, og han sa at Jarstein ikke burde ha voktet målet i Bremen.

– Rune fikk en bloduttredelse over kneet allerede i forrige kamp, og vi burde ha grepet inn. Rune var blek og usikker, og det ser de andre spillerne. Det var min feil. Jeg burde ha grepet inn og sagt «stopp», sa Dardai ifølge nyhetsbyrået DPA.

Han gjorde det klart at Thomas Kraft, som kom inn ved pause i Bremen, vokter målet i fredagens storkamp mot Bayern München.

Det ser lysere ut for Jarstein-spill i Norges nasjonsligakamper mot Slovenia og Bulgaria i oktober.

– Jeg skal testes i morgen (torsdag), så får vi se. Før det kan jeg ikke si noe mer, sa Jarstein onsdag til VG.