Erdogan mener Tyrkia fortjener å få fotball-EM i 2024

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan håper landet får arrangere fotball-EM i 2024. Les mer Lukk

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer at UEFA gir landets søknad en rettferdig sjanse i dragkampen med Tyskland om å få arrangere fotball-EM i 2024.

Torsdag blir det klart hvem av dem som blir tildelt mesterskapet. Tildelingen skjer i forbindelse med et styremøte i Det europeiske fotbSallforbundet (UEFA).

Tyrkia har aldri vært vertskap for et sluttspill i fotball. Erdogan mener det er på tide å få gjort noe med det.

– Jeg mener et fotballgalt land som Tyrkia, som innfrir alle vilkår for å være arrangør, bør få denne muligheten, sier Erdogan i et intervju gitt til tyske Funke Mediengruppe.

Lover fulle tribuner

Den tyrkiske presidenten viser til at landet har kamparenaer med solid kapasitet i omtrent alle de store byene. Han mener det er en kontrast til mange andre europeiske land.

– Hvis UEFA gjør en objektiv vurdering, vil de se det. Det er ingen tvil om at det vil være fulle stadioner i EM (om Tyrkia får mesterskapet). I tillegg vil sponsor- og reklameinntektene øke, hevder Erdogan.

Tyskland er fortsatt bookmakernes favoritt til å få EM om seks år. Landet arrangerte europamesterskapet sist i 1988. Tyskerne var også verter for VM i 1974 og 2006.

Protester

Den tyske søknaden får ikke full oppbakking blant Bundesliga-fansen. Under tirsdagens ligakamper protesterte mange supportere med 20 minutters stillhet fra avspark. De mener fotballen er blitt altfor kommersialisert.

Det er lite trolig at de tyske protestene får noen innvirkning på utfallet når UEFA-styret stemmer i sitt hovedkvarter i sveitsiske Nyon torsdag.