Omdiskutert Berge-løsning, skal legge taktikken i Bodø for å ikke være «VM-rusten»

Christian Berge (til høyre) og Børge Lund skal samarbeide i seks av Bodøs kamper i eliteserien i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Håndballguttas sjef Christian Berge vil finpusse formen i den norske eliteserien for å være i toppslag til VM i Danmark og Tyskland.

Berge har etterspurt «kamptrening» utover de ganske få landskampene hvert år. Det var etter EM i Kroatia han åpnet opp for NTB om at noe måtte gjøres for at Norges forutsetninger skulle bli mer optimale.

I det mesterskapet lyktes ikke Norge med å avgjøre de riktige oppgjørene. Nå skal han være med på flere av Bodøs seriekamper i høst. Der er landslagsassistenten Børge Lund trener.

– Jeg kommer til å dra til Bodø og følge dem i seks kamper. Jeg ønsker å komme tettere på Børge og det å legge opp og gjennomføre taktikk i kamp, sier Berge til NTB.

– Jeg skal ikke sitte på benken, men jeg vil ha headset og så har Børge mikrofon. Da hører jeg alt hva han sier før vi går gjennom hele kampen etterpå. Vi kommer til å kommunisere før kampene og i pausen, men ikke under selve spillet.

Nei til dobbeltrolle

Håndballforbundet har lagt ned forbud mot at landslagssjefen har fulltidsjobb i en klubb samtidig. Svært mange landslagstrenere i håndball dobbeltarbeider og mener det er den klart beste løsningen.

– Tror du de andre lagene vil reagere på Bodø-prosjektet?

– Jeg vil jo mene at dette bare er positivt. Det handler om at jeg skal bli klar til mesterskapene og ikke føle at jeg er rusten når jeg går inn i dem, sier Berge.

Positiv

Runar-trener Leif Gautestad er positiv til løsningen.

– For norsk håndball er det bra. Så vil noen av de andre klubbene kanskje si at han kunne ha gjort dette i en annen klubb eller i Danmark. Men jeg vet av erfaring selv som landslagssjef at det er meget viktig å få jevn kamptrening som lagleder, sier Gautestad til NTB.

– Så jeg ser bare at dette vil være til det beste for norsk herrehåndball.

Før VM spiller håndballgutta sannsynligvis bare seks kamper, og Berge er klar på at det er altfor lite for at han skal være maksimalt preparert til mesterskapet.