Går for EM-gull i Russland

Elisabeth Storetvedt deltar denne helgen i europamesterskapet for stallansatte i Russland. Foto: Hesteguiden.com Roger Svalsrød / NTB scanpix Les mer Lukk

Elisabeth Storetvedt får et minne for livet når hun deltar i EM for stallansatte i Russland. Travjenta håper å returnere med gullmedalje rundt halsen.

Helgens mesterskap går i Ufa – en millionby vakkert beliggende på en høyde i den vestre delen av Ural.

Danseren Rudolf Nurejev er det mest kjente navnet som man forbinder med Ufa, men det er også byen hvor Patrick Thoresen ble den første nordmannen til å spille i den russiske ishockeyserien KHL.

Fra 2009 til 2011 spilte Thoresen for Salavat Julajev Ufa og var med på å vinne Gagarin Cup i 2011. Til helgen er det trav som gjelder:

– Det er et hektisk program, men jeg håper det blir tid til å utforske byen fredag. Lørdag og søndag er det løp, så da er det fullt kjør. Jeg aner ærlig talt ikke hvor gode hester jeg skal kjøre, og jeg vet ikke hva premiene til de beste kuskene blir. Jeg får gjøre et unntak og ta ting på sparket. En opplevelse blir det uansett, og jeg lover å gjøre mitt beste for å forsvare de norske fargene, sier Elisabeth Storetvedt til Equus.

Hun har så langt i karrieren har vunnet 112 løp. Tolv av førsteplassene er bokført i år.

Grundige

Storetvedt er bare 22 år gammel, men i løpet av de fire siste årene har hun vunnet norgesmesterskapet for stallansatte tre ganger. Hun er kjent for å være en meget dyktig kusk, men så har hun også lært betydningen fra travtrenerpappa Odd om å være grundig:

– Foran store mesterskap er jeg i videoarkivet og ser hva alle hestene jeg skal kjøre har gjort før. Jeg sjekker også hvordan konkurrentene har gjort det og hva som er deres styrker og svakheter. Taktikk er en stor del av gamet i travløp. Kommer man uforberedt, så blir resultatet ofte dårlig, sier kusketalentet fra Breistein.

Kjenner ingen

Storetvedt skal konkurrere med meritterte kusker fra store deler av Europa, men kjenner ingen av dem hun skal møte:

– Det blir veldig morsomt å bli kjent med nye mennesker. Og jeg er heldig som har med moren min, Margit Christiansen, som reisefølge. Vi gleder oss begge to, sier hun.