Amin Askar: – Vi skal gå rett i strupen på dem

Sarpsborg-trener Geir Bakke skal torsdag lede laget ut i det siste hinderet før et eventuelt gruppespill i europaligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Sarpsborg 08s midtbanekriger Amin Askar sier østfoldingene skal ta kommandoen fra start i torsdagens returoppgjør mot Maccabi Tel Aviv i Israel.

Torsdag kan Sarpsborg 08 ta seg inn i europaligaens gruppespill på bekostning av israelske Maccabi Tel Aviv. Med 3-1-ledelse fra hjemmemøtet har Østfold-laget en god mulighet.

Men det er ingen vanlig kamp som skal spilles på Natanya Stadium, medgir Sarpsborg-trener Geir Bakke til klubbens nettside.

– Det er noe mer. Vi har mulighet til å være med i et gruppespill og det er utrolig moro å være med på, sier treneren som sier de må være skjerpet fra første spark på ballen.

– Det går utrolig fort her. Dette (Maccabi) er et lag som fint kan putte tre mål på oss på kort tid dersom vi ikke henger med i svingene. Vi må komme oss inn i det, ri av de første 20 minuttene, så får vi jobbe derfra. Det er bare sånn mekanismen er.

Sarpsborgs midtbanekriger Amin Askar sier de skal ha en offensiv inngang til kampen.

– Selv om vi har et par mål å gå på skal vi gå rett i strupen på dem og ta kommandoen. Vi skal score det første målet.

Bakke sier de får se an utviklingen i kampen.

– Vi får se hvor mye rom de tillater oss å angripe i bakrom, og om vi evner å utnytte det. Får de et vedvarende trykk på oss så kanskje vi ned i en femmer på minsten etter hvert. Men vi håper å unngå det, sier Bakke.

Kampstart i Israel er klokken 19.

Torsdag skal også Molde og Rosenborg kjempe om en plass i europaligaens gruppespill.