Ruud har topp 100-ambisjoner

Casper Ruud satser på en sterk avslutning på sesongen. Les mer Lukk

Hoftetrøbbelet til tross: Casper Ruud (19) håper at han er inne på topp 100-rankingen innen utgangen av sesongen.

En blanding av hofteproblemer og varme gjorde at han fikk juling av argentineren Guido Pella i mandagens 1. runde av Grand Slam-turneringen US Open. Ruud tapte 4-6, 4-6, 1-6 i strake sett.

Ruud sier at han ikke rakk å bli 100 prosent fysisk klar til kampen. Det var i den siste kvalifiseringskampen mot David Galan at uhellet var ute.

– Det skjedde da jeg skulle forsøke å nå en droppball. Jeg skled på høyrefoten og fikk en rotasjon i den venstre hofta, sa Ruud til NTB etter tapet for Pella.

God hjelp

19-åringen sier at han fikk all mulig behandling av fysioterapeut og annen tilgjengelig hjelp i de to dagene mellom kvalifiseringskampen og 1.-rundekampen.

– Men tiden ble for knapp, og jeg rakk ikke å bli 100 prosent klar.

Det viste også TV-bildene i Pella-kampen. Ruud fikk også behandling underveis uten at det ble noe bedre.

Kjører på

Casper Ruud var nummer 143 på den siste verdensrankingen. Den plasseringen håper han å forbedre en god del i avslutningen på sesongen.

– Jeg har kvalifisert meg inn i tre av fire Grand Slam-turneringer denne sesongen, og det gir selvsagt selvtillit. Jeg må bare fortsette å spille bra tennis og prestere i de neste turneringene. Kanskje kan jeg vinne et par Challenger-turneringer. Hvis hofta blir bra igjen, kan jeg kanskje avslutte sesongen sterkt og forhåpentlig spille meg inn i topp 100 på verdensrankingen, sa Ruud.