Casper Ruud møtte overmakten, slått ut av US Open

Casper Ruud røk ut av US Open i tennis mandag. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Les mer Lukk

Guido Pella var klart best og sendte Casper Ruud hodestups ut av US Open i 1. runde mandag. Kampen endte 6-4, 6-4, 6-1 til argentineren.

Dermed er årets siste Grand Slam-turnering over for den norske tennisprofilen.

– Det var ikke den Casper vi ønsket å se i dag. Jeg vet ikke helt hva som plager ham, men det kan se ut som han sliter med en hofte. Han har sagt det de siste dagene, men jeg trodde ikke det skulle bli noe problem, oppsummerte pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter exiten.

– I tillegg kan det se ut som han har fått solstikk, for han var helt fjern der ute. Det var dårlig returspill og lite fungerte. Han orket ikke løpe etter ballene, og jeg er usikker på om det skyldtes solstikk eller skade. Returspillet er uansett ikke noe å unnskylde. Det burde vært bedre, fortsatte han.

Begge spillerne innledet mandagens 1. rundekamp med å holde egen serve, men i et svært langt tredje servegame måtte Ruud til slutt se Pella bryte til 2-1-ledelse. Det ble avgjørende i åpningssettet. I gamene som fulgte holdt spillerne egen serve, og til slutt tok Pella settet med 6-4.

I pausen ba Ruud, som tydelig hadde smerter, om en medisinsk time-out. Etter å ha fått behandling i flere minutter fortsatte han kampen.

Mer trøbbel

I sett nummer to fulgte spillerne hverandre til 3-3. Ruud hadde tidligere spilt seg fram til en breakball på stillingen 1-1, men klarte ikke utnytte den. I stedet kom servebruddet mot nordmannen til 4-3-ledelse for Pella.

Bruddet kom gunstig for argentineren, som til slutt vant settet 6-4.

Også i tredje sett havnet Ruud raskt i problemer. Allerede i game nummer to brøt Pella til 2-0-ledelse, og på stillingen 3-1 brøt argentineren på ny etter å ha tatt et blankt game i Ruuds serve.

Da var kampen i realiteten avgjort.

Bakgrunn:Casper Ruud til hovedrunden i US Open, møter Pella mandag

22 millioner

Casper Ruud hadde vært gjennom tre kvalifiseringsrunder forut for mandagens 1. rundekamp i New York. Pella var på sin side direktekvalifisert for hovedrunden og innledet sin US Open-turnering mandag.

28 år gamle Pella var i 2016 helt opp på 39.-plass på verdensrankingen. Nå er argentineren nummer 66. Casper Ruud var nummer 143 på den oppdaterte rankingen som ble offentliggjort mandag.

Det er tredje gang Ruud prøver seg i US Open. Første gang deltok han i juniorturneringen, mens i fjor fikk han sjansen i kvalifiseringen. Der røk han ut.

Sterk sesong

Med deltakelsen i US Open har Ruud spilt seg fram til hovedturneringen i tre av årets fire Grand Slam-turneringer. Både i Australian Open og Roland-Garros spilte han seg videre fra 1. runde.

Dermed har nordmannen en sterk sesong bak seg.

For Pella venter nå 16.-seedede Kyle Edmund eller Paolo Lorenzi i 2. runde.