CAS avviste anke fra tidligere FIFA-topp

Jerome Valcke forblir utestengt fra fotballen i ti år. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist anken fra tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Valcke, som er utestengt fra fotballen i ti år.

Dermed blir den korrupsjonsanklagde franskmannens utestengelse stående. Det samme gjelder boten på 822.000 kroner han ble idømt for rollen i den store korrupsjonsskandalen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fra 2015.

– Panelet har konkludert med at lovbruddene Jerome Valcke har begått, samlet sett er av en så alvorlig grad at sanksjonene på ti års utestengelse og 100.000 sveitserfranc er helt forholdsmessige. Følgelig har panelet avvist anken og bekreftet beslutningen fra FIFAs ankekomité, heter det i en uttalelse fra CAS.

Valcke ble avsatt som generalsekretær i FIFA i 2016, og senere samme år ble han utestengt for ulike brudd på reglementet. De viktigste knytter seg til hans medvirkning i en VM-billettskandale.

Han ble også funnet skyldig i å ha stilt urettmessige krav om refusjon av reisekostnader, regelbrudd i forbindelse med rettighetssalg og for å ha prøvd å tilintetgjøre bevis. Den tidligere generalsekretæren er også beskyldt for å dratt på en rekke «sightseeing-reiser» på FIFAs regning.

I politietterforskningen av FIFA er Valcke blant annet anklaget for å ha betalt ti millioner dollar til Jack Warner, den tidligere presidenten for CONCACAF-forbundet. Han har hele veien bedyret sin uskyld.