Rallycross: Bakkerud nest best, Solberg på sjette

Petter Solberg (midten) fikk det ikke til å klaffe i første kvalifisering i VM-runden i Höljes lørdag med sjetteplass Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Svenske Johan Kristoffersson var raskest i første kvalifisering under VM-runden i rallycross på Höljesbanen. Hans lagsjef Petter Solberg ble bare nummer seks.

Det var Andreas Bakkerud som var best av de norske førerne i den første kvalifiseringsrunden. VM-lederen Kristoffersson fikk med seg 50 poeng i kvalifiseringen, mens Bakkerud fikk 45.

Solberg som holder tredjeplassen i VM-sammendraget etter at 5 av 12 VM-runder er unnagjort fikk bare med seg 38 poeng i første kvalifisering.

Det skal kjøres ytterligere tre kvalifiseringer før søndagens semifinale og finale. Den andre kvalifiseringen kjøres senere lørdag, men de to siste går søndag formiddag.

Kristoffersson er i en suveren ledelse i VM-sammendraget. Han leder med 31 poeng foran Sebastian Loeb og 33 foran Solberg. Bakkerud var foran Höljes-runden nummer fire, bare poenget bak landsmannen.