Japans stjernespiller trente ikke lørdag

Japans Shinji Okazaki (9) spilte bare en omgang i kampen mot Polen i VM sist. Han trente ikke lørdag på grunn av problemer med en ankel. Foto: Eugene Hoshiko AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Japan-spissen og stjernen Shinji Okazaki sliter med en ankelskade og var ikke med på lagets trening foran mandagens åttedelsfinale mot Belgia.

32-åringen, som spiller i Premier League-klubben Leicester, måtte forlate banen i den siste gruppespillskampen mot Polen med en ankelskade.

Han var den eneste spilleren i den japanske troppen som ikke var i aksjon på lørdagens trening. Senere på dagen satte laget seg på flyet til Rostov. Der er Belgia motstandere i mandagens oppgjør.

Han er dermed høyst usikker til den viktige kampen.

Til tross for at Japan tok seg videre fra gruppespillet som følge av færre gule kort enn Senegal, har japanerne stor tro på at de kan nå en kvartfinale i et VM for aller første gang.

– Vi har stått imot presset og tatt oss videre blant de 16 beste lagene i VM, og det har gitt oss mye selvtillit. Vi ser fram til denne muligheten, sa lagets kaptein Makoto Hasebe lørdag.