Alles øyne rettes mot Messi igjen

Lionel Messi blir nok en gang mannen å se opp for. Lørdag står Frankrike på motsatt banehalvdel av Argentina. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Lionel Messi åpnet endelig målkontoen mot Kroatia, og mange venter at han må trylle igjen mot Frankrike i lørdagens åttedelsfinale.

Argentina må finne formen fort om det skal bli seier franskmennene. Argentina har trøblet i innledningen, og bare Messis første VM-mål etter pause og Marcos Rojos volleyskudd på tampen gjorde at avansement så vidt gikk i boks med 2-1-seier mot Nigeria i den siste gruppespillskampen.

Den tapende finalisten fra VM-finalen i 2014 henger fortsatt med i Russland-VM.

Frankrike har heller ikke sett sprudlende ut selv om de enkelt kom seg ubeseiret gjennom gruppespillet.

Stjernespissen Antoine Griezmann er blant dem som ikke har levd opp til de skyhøye forventningene i forkant.

Trygg

Frankrikes trener Didier Deschamps føler seg trygg på at vi vil få oppleve et annet Frankrike når det drar seg til i cupspillet.

– Nå starter en helt ny konkurranse med direkte eliminasjon. Vi har fått det vi har ønsket oss, og nå handler det om å bestige fjell og ta seg til neste runde, sier Deschamps.

Messi viste sin klasse med scoringen mot Nigeria. Det gjorde i hvert fall litt opp for straffemissen mot Island og den tafatte innsatsen i tapet for Kroatia.

Lionel Messis scoring fikk en allerede smått oppspilt Diego Maradona til å nå nye høyder på tribunen.

Skranter

Frankrikes tidligere kaptein og VM-vinner fra 1998 mener å se klare svakhetstegn ikke bare hos Messi, men hos hele det argentinske laget.

– Messi er et rent Barcelona-produkt. I Argentina-laget ser han ut som en skrothaug, sier Deschamps.

Deschamps er heller ikke synlig imponert over det Frankrike har fått til. Med kun tre mål på tre kamper har ikke den kruttsterke angrepsrekken med nevnte Griezmann, Kylian Mbappé og Olivier Giroud levert som en kunne forvente.