Kristoff jubler over sykkelsammenslåing

Det var stor stemning under årets Tour des Fjords. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Sykkelrittene Tour of Norway og Tour des Fjords blir fra neste sesong ett ritt. Selskapene bak er enige om sammenslåing.

Fredag ble søknaden om et samarbeid oversendt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), melder procycling.no.

– Jeg har gode minner fra både Tour des Fjords og Tour of Norway, med etappeseirer og sammenlagtseirer. At de to løpene slår seg sammen for å lage et enda bedre konsept er fantastisk bra. Nå får vi samlet de beste ressursene i Sykkel-Norge under én fane, og jeg er sikker på at vi kommer til å få et enda bedre løp for alle parter i årene som kommer, sier Alexander Kristoff om sammenslåingen.

Arrangørene tror et nytt og større ritt vil gi mange fordeler.

– Vi bor i et såpass lite land at å samle ressursene rundt ett stort arrangement er det rette å gjøre. Vi har hatt reviret vårt på Vestlandet og nå på Sørlandet, mens Tour of Norway har hatt fokus på det sentrale Østlandet. Vi dekker på en måte opp hele Sør-Norge, og har muligheten til å dekke enda større områder når rittet vil gå over seks dager, sier Roy Hegreberg i Tour des Fjords til procycling.no.

Også Birger Hungerholdt i Interspons, selskapet bak Tour of Norway, jubler.

– Det er både spennende og et helt riktig steg å bygge et stort etapperitt i Norge i fellesskap. En sterk ny organisasjon som også blir viktig for videreutviklingen av norsk sykkelsport i årene som kommer».Hva det nye rittet skal hete, er inntil videre ikke avklart.

Sikkert er det derimot at arrangørene også neste år ser for seg å samle sykkelstjernene på norsk asfalt i slutten av mai og begynnelsen av juni.

Tour of Norway har vært på sykkelkartet siden 2011. Det fulgte i fotsporene til Ringerike Grand Prix.

Tour des Fjords så dagens lys to år seinere.