LeBron James avslo kontraktforlengelse, kan fritt velge klubb

Superstjernen LeBron James i aksjon for Cleveland Cavaliers i NBA. Han har sagt nei til opsjonen om ny ettårskontrakt og er dermed ledig på markedet. Foto: Tony Dejak, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Basketballsuperstjernen LeBron James har informert Cleveland Cavaliers om at han avslår opsjonen om kontraktforlengelse. Dermed er han fri på overgangsmarkedet.

I hans kontrakt var det en opsjon som ville gi ham 35,6 millioner dollar (290 millioner kroner) i lønn neste sesong, men hans representanter har på hans vegne avslått forlengelsen.

Det var ventet at James ville prøve seg på overgangsmarkedet i sommer, selv om han ikke skal ha utelukket muligheten for å signere for Cavaliers igjen.

LeBron James har ført sine lag til NBA-finale i hver av de åtte siste sesongene, fire ganger med Miami Heat og fire med Cleveland Cavaliers. Det er blitt to titler med Heat og en med Cavaliers.

33-åringen må nå avgjøre om han skal forlate hjemstatens klubb for annen gang. I 2010 signerte han til Cavaliers-tilhengernes store sorg for Heat og spilte fire sesonger i Florida-klubben.

James har gjort det klart at familien vil spille en viktig rolle ved valg av klubb, og det gir Cavaliers håp om at han likevel velger å bli. Samtidig seiler Los Angeles Lakers opp som en sterk rival i kampen om hans gunst.

Lakers har rom under lønnstaket for å signere to store stjerner og kan bygge et nytt storlag rundt James. Han skal ha uttrykt interesse for å spille for den ikoniske klubben og har dessuten to hus og et filmproduksjonsselskap i Los Angeles.

Philadelphia 76ers og Houston Rockets skal også ligge i startgropen med lokkende tilbud.

Cavaliers møtte Golden State Warriors i NBA-finale for fjerde år på rad. I år ble det tap i fire strake kamper.

Fra søndag kan klubber kontakte og forhandle med kontraktløse spillere. LeBron James er med sin avgjørelse den ubestridt største stjernen på markedet i sommer, men det inneholder også navn som Paul George og Chris Paul.