Johaug er overbelastet: – Selvsagt veldig kjedelig

Therese Johaug står over skifestivalen i Bø på grunn av overbelastninger. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Les mer Lukk

En muskelstrekk i ryggen gjør at Therese Johaug (30) må stå over helgens skifestival i Bø i Telemark. Skadefraværet blir neppe langvarig.

Johaug er tvunget til å ta hensyn til muskelstrekken i treningen framover. Det er langrennslandslagets helseteam som har anbefalt henne å stå over rulleskikonkurransene.

– Dette er selvsagt veldig kjedelig. Jeg hadde håpet i det lengste at arrangementet i Bø var innen rekkevidde, men nå må jeg ta vare på helsa og tenke langsiktig, sier Johaug til TV 2 , som var først ute med nyheten om 30-åringens ryggtrøbbel.

Landslagslege Øystein Andersen har dette å si om skaden til Johaug:

– Det er en strekkskade i en muskel i ryggen. Den har oppstått på grunn av for mye belastning. Men det er ikke noe dramatikk i dette, sier Øystein Andersen.

Den samme meldingen ble også sendt til landslagets WhatsApp-gruppe.

Les også:Johaug skal slippe å ta over Bjørgens rolle alene

Johaug tredoblet resultatet under dopingutestengelsen

Resepten er enkel

– Det er hvile som er resepten, og det er uaktuelt med rulleski, eller rulleskirenn på minst 2–3 uker. Så det blir å trene alternativt til skaden er leget. Hun må ta det mer med ro. I løpet av noen uker håper vi Therese er tilbake i full trening og klar for rulleskikonkurranser, sier Andersen

– Vi har god kontroll på situasjonen, og det er ingen dramatikk i dette annet enn at hun må ta det litt rolig.

To uker

Landslagstrener Ole Morten Iversen sier til NTB at Johaug kan trene tilnærmet som normalt. Løping er for eksempel ikke noe problem. Det er rulleskitrening som ikke er å anbefale.

– Hun var med på alt unntatt maksdrag staking og hurtighetsdrag under samlingen i Meråker denne uken. Da valgte hun heller å trene på mølla. Hun har aldri vært plaget med ryggen før, men hun trenger litt ro i de kommende dagene.

(VIDEO: – Johaug er i bedre form enn noensinne)

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mikkelsplass: - Johaug i bedre form enn noensinne Les mer Lukk

– Konkurransene i Bø inkluderer etter det jeg forstår et langt løp med staking og en sprint, og det er akkurat det hun ikke kan gjøre på rulleski akkurat nå. Jeg regner med at hun er 100 prosent klar igjen i løpet av et par uker, sier Iversen til NTB.

– Som trener synes jeg valget om å stå over i Bø var både enkelt og fornuftig, sier Iversen.

Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug er blant mennene som er påmeldt til konkurransene i Bø.