Hareide vil at Danmark skal dominere mot Kroatia

Åge Hareide under torsdagens trening i Anapa. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau / NTB scanpix Les mer Lukk

Danmarks landslagstrener Åge Hareide varsler at han vil ta i bruk nye midler i søndagens åttedelsfinale mot Kroatia.

Danskene har fått kritikk for å spille kjedelig og defensivt i gruppespillet. Hareide vil ha et Danmark som går lenger fram i banen mot kroatene, et av lagene som har vist seg best fram i gruppespillet.

– Vi får se et Danmark som får lov til utfolde seg mer enn i gruppespillet. Vi har hatt en stram organisering, og vi har konsentrert oss om å gå videre, sa sunnmøringen i forkant av danskenes trening fredag.

– Nå trengs det andre ting for å avansere til neste kamp, og da skal vi spille på alle våre kort. Vi skal ta større risiko. Dette blir en ren knockoutkamp.

Hareide sa at Danmark skal forsøke å styre kampen med ballen. Det lyder trolig som musikk i ørene til de som mener at alt annet enn kontinuerlig festfotball ligger under danskenes verdighet.

Det er vel bare i lilleputtnasjonen Danmark at en trener som tar laget til åttedelsdelsfinale presterer å få massiv kjeft fordi spillet ikke følger en oppsatt mal som tilfredsstiller selvoppnevnte feinschmeckere.

Målfarlige

Åge Hareide mener at Danmark viste i VM-kvalifiseringen at de er i stand til å dominere kamper.

– I kvalifiseringen var vi det sjette beste laget i Europa til å skape målsjanser. På grunn av det er VM var vi tvunget til å stramme inn.

Målet er at Danmark skal styre med ballen slik at Kroatia ikke kommer på sine farlige kontringer.

– Vi skal demme opp for deres kontringer. Det krever mer ballbesittelse, og det krever mer teknikk som lag. Vi skal ikke gi bort ballen så ofte, og det blir nøkkelen til å vinne mot Kroatia.

Kollektiv

Åge Hareide mener at Danmark er et bedre kollektiv enn det Kroatia er.

– Kulturen i Kroatia bygger mer på den enkeltes dyktighet framfor kollektivets. Derfor skal vi forsøke å ramme dem med vår innsats og defensive styrke. Det kan igjen gi oss offensive muligheter og kontringer og sette Christian Eriksen i scene.

Hvis Danmark avanserer i mesterskapet venter det kvartfinale i OL-byen Sotsji.