Ehlers tar over Danmarks landslag i ishockey

Heinz Ehlers blir Danmarks nye landslagstrener i ishockey. Han tar over for svenske Jan Karlsson.

Det ble bekreftet av det danske ishockeyforbundet fredag. 52 år gamle Heinz Ehlers er blitt enig om en toårskontrakt. Ehlers hadde sin spillerkarriere i svenske eliteserie i Leksand, AIK og Rögle. Han var assistent under Karlsson under årets VM på hjemmebane.

Ehlers skal kombinere landslagssjefsjobben med å være klubbtrener for SCL Tigers i sveitsisk ishockey.

– Jeg går til jobben som landslagstrener med glede, stolthet og ikke minst stor ydmykhet. Jeg vet også det blir en stor utfordring allerede til det neste VM i Slovakia, sa Ehlers.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og der er mye jobb å gjøre framover med å få teamet rund meg på plass, sier han.

Karlsson fortalte torsdag at han og det danske ishockeyforbundet var enige om ikke å forlenge samarbeidet som varte i fem år.

VM i Danmark ble betegnet som en skuffelse etter at laget ikke klarte å ta seg videre til kvartfinale til tross for at laget ble forsterket med flere av sine sju NHL-spillere.

Heinz Ehlers er faren til den danske NHL-spilleren Nikolaj Ehlers. Ehlers junior var derimot opptatt med sluttspillet for Winnipeg Jets under VM.

PS: Norge skal ikke møte Danmark i neste års VM i Slovakia. Norge skal spille sine gruppekamper i Bratislava og møte Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia, mens Danmarks gruppe med Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakia, Frankrike og Storbritannia går i Kosice.