Moi føler seg trygg på klubbvalget

Mohamed Elyounoussi har grunn til å smile. Han skal i årene som kommer spille for Southampton i engelsk fotball. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Mohamed Elyounoussi har fått Premier League-drømmen oppfylt. Han har skrevet under en femårskontrakt med Southampton.

23-åringen bekreftet selv til NTB fredag formiddag at avtalen var i boks. Noen timer senere opplyste også den sørengelske klubben om Elyounoussis overgang.

– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg ser fram til å komme i gang. Klubben har fulgt meg lenge og sett mange kamper, så jeg føler meg trygg når jeg kommer hit, sier Elyounoussi til Southamptons nettsted.

Etter to solide sesonger i sveitsiske Basel er «Moi» klar for å ta det neste steget. Han var torsdag gjennom den obligatoriske legesjekken.

Ifølge VG punger Southampton ut omkring 190 millioner kroner for Elyounoussi. I så fall ryker Tore André Flos rekord som tidenes dyreste norske fotballspiller. I 2000 ble han solgt til Rangers fra Chelsea for 165 millioner kroner.

Elyounoussis overgangssum kan komme til å stige til underkant av 220 millioner kroner hvis 23-åringen blir en suksess på den engelske sørkysten. Bonusene blir utløst når «Moi» har spilt et bestemt antall kamper, skriver VG.

30 millioner i året

Kilder avisen har vært i kontakt med forteller at Elyounoussi får en årslønn i nærheten av 2,9 millioner pund. Det tilsvarer rundt 30 millioner kroner.

Det er to år siden Moi testet livet som utenlandsproff for første gang. Overgangen fra Molde til Basel ble en suksess. Totalt scoret han 24 mål på 84 kamper for sveitserne. Sist sesong fant han blant annet nettmaskene mot Manchester City i mesterligaen.

I Southampton blir Elyounoussi erstatter for Dusan Tadic, som tidligere i uken ble solgt til Ajax.

– Mohamed er åpenbart nok en spennende forsterkning og gir oss flere muligheter i angrep. Han har en fantastisk statistikk når det gjelder mål og assist i to ulike land (Norge og Sveits), og fra et taktisk ståsted er vi ekstremt imponert over hvor intelligent han er som spiller, sier Southampton-manager Mark Hughes.

– Han er fortsatt ung, og vi føler oss trygge på at han vil fortsette å utvikle seg og få enda mer ut av sitt potensial hos oss, legger waliseren til.

Norske forbindelser

Elyounoussi er på langt nær den første nordmannen i Southampton. Claus Lundekvam spilte der mellom 1996 og 2008. Han blir av mange sett på som en klubblegende. Egil Østenstad huskes for sitt hattrick mot Manchester United i debutsesongen. Han spilte for «The Saints» fra 1996 til 1999.

Også Trond Egil Soltvedt, Stig Johansen, Jo Tessem og Vegard Forren har vært innom de rødhvite på sørkysten.

Southampton rotet seg inn i nedrykksstriden sist sesong, men berget plassen helt på tampen etter at Mark Hughes kom inn som manager. Før det var klubben blant de åtte beste i Premier League fire sesonger på rad.