Iversen om første måneden med landslagsjentene: – Gått på skinner

Langrennsjentenes hovedtrener Ole Morten Iversen (til høyre) med sin nye assistent Geir Endre Rogn. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

Langrennsjentenes trener Ole Morten Iversen ledet sin første samling alene på Meråker. Han føler alt har gått etter planen i oppstartsfasen i ny jobb.

Iversen forlot det svenske landslaget for hjemlandet Norge i vår. På sine første samlinger hadde han med seg sin forgjenger Roar Hjelmeset, som hadde kontrakt til 1. juni. Samlingen på Meråker i slutten av juni ble dermed Iversens første alene som sjef.

– Det er min første alene, men det er bare stas. Vi har fått trent, men det har vært litt for mye i tillegg de første samlingene. Samtidig gjør det vi får unna før ferien at vi får litt mer luft i programmet framover, sa Iversen til NTB.

Det norske kvinnelandslaget i langrenn har gjennomgått store forandringer etter OL-sesongen. Trenerteamet har blitt byttet ut, Therese Johaug har gjort comeback, mens Marit Bjørgen har sagt takk for seg. Tiril Udnes Weng og Mari Eide er også nye navn på landslaget.

Fått oversikt

– Vi har kanskje hatt litt for lite tid til å snakke sammen, men jeg føler jeg kommer nærmere å bli kjent med løperne etter to samlinger og litt kontakt. Jeg leser også dagbøker som gjør at jeg har fått en oversikt og at jeg har blitt brukbart kjent med de forskjellige. Vi har gode forutsetninger for å starte et samarbeid. Det har gått på skinner, fortsatte han.

Det inntrykket deler Ingvild Flugstad Østberg.

– Det blir et år med mye utskiftninger, men det har vært superpositivt til nå. Vi får inn folk med et annet syn på noen ting. Det gir masse energi og bidrar både på og utenfor trening. Ole Morten kommer inn med nye elementer i treningen. Han har en grunnfilosofi som er veldig bra. Vi har gjort mye riktig og prestert som lag, men han kommer inn med en autoritet og tydelig lederstil. Han legger også inn mye «krydder i treningsøktene», som han selv sier.

Får ros

Faren til herrelandslagsløper Emil Iversen har begynt å gjøre seg opp en mening om hva de forskjellige utøverne trenger for å ta ytterligere steg.

– Først, det er et vanvittig høyt nivå. Snittnivået er ekstremt høyt. Det finnes ikke landslag på damesiden som har så høyt på alt. Likevel føler jeg at alle har ting å jobbe med. Det er ikke noe problem å finne arbeidsoppgaver. Det gjelder både individuelt og felles, forklarte Ole Morten Iversen.

Treneren får ros av sin nye elev Østberg.

– Til meg har han gitt nye ting og kommentarer på det jeg har gjort som kan gjøre meg til en bedre skiløper, sa Østberg til NTB.

– Jeg har veldig troen. Det han står for har gitt en positiv start, og det han mener er jeg veldig enig i. Det er nye ting og endringer, som det bare er å ta til seg.