Froome frykter ikke Tour de France-deltakelse

Christopher Froome fra Storbritannia (Team Sky) frykter ikke for egen Tour de France-deltakelse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Chris Froome insisterer på at han skal delta i 2018-utgaven av Tour de France, til tross for den kontroversielle dopingtesten han avga.

Chris Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d'Italia.

Bernard Hinault er blant dem som har kritisert rytteren. Sykkellegenden har kalt Chris Froome en juksemaker og oppfordret rytterne i Tour de France til å streike om briten får delta.

Forventer renvaskelse

Froome hevder at han ikke har gjort noe galt og er gjennom sine representanter i en diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli. Sky-kapteinen frykter likevel ikke for hans Tour de France-deltakelse i år.

– Definitivt (at han skal stille på startstreken). Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har enhver rett til å sykle, sa Froome til Sky Sports onsdag.

Frykter ikke dårlig velkomst

– Gjennom denne prosessen har jeg demonstrert at jeg ikke har gjort noe galt, og jeg forventer å bli fullstendig renvasket når prosessen er over, fortsatte han.

Froome er heller ikke redd for at han skal få en dårlig velkomst i Frankrike.

– I løpet av årene finnes det alltid en liten gjeng som ikke liker oss, uansett hva vi gjør, sa briten.

– Vi har alltid stått opp mot ulike meninger. Det er noe du tar der og da. Forhåpentligvis forstyrrer det ikke rittet, la han til.