Löw skal diskutere framtiden med fotballforbundet

Joachim Löw står i fare for å miste jobben etter Tysklands exit fra fotball-VM onsdag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den tyske VM-troppen reiser hjem fra Russland torsdag etter sjokk-exiten fra gruppespillet. Joachim Löw skal i samtaler om sin framtid i løpet av noen dager.

Tysklands spillere, trenere og ledere returnerte til lagets base i Vatuntinki utenfor Moskva etter 0-2-tapet mot Sør-Korea onsdag kveld.

Den regjerende verdensmesteren ble slått ut av gruppespillet for første gang siden 1938.

Tysklands tropp vil forlate Russland med et eget Lufthansa-fly som skal lande på Frankfurt flyplass rundt klokken halv tre.

Tapet har ført til spekulasjoner rundt landslagstrener Joachim Löws framtid. Tyskeren forlenget kort tid før VM sin kontrakt til 2022. Tysklands fotballforbund vil uttale seg etter landing i Frankfurt, men de vil mest sannsynlig ikke snakke om trenersituasjonen da.

Fotballpresident Reinhard Grindel uttalte torsdag morgen at de skal snakke med Löw i løpet av de neste dagene.

– Jeg snakket med Löw onsdag kveld. Vi ble enige om at vi snakker om fortsettelsen i løpet av de neste dagene, sa fotballpresidenten til Sport Bild.

Landslagsframtiden til flere spillere er også usikker.

Löw har ikke utelukket å tre til side som landslagssjef.

– Det er for tidlig for meg å svare på det spørsmålet. Vi trenger noen timer for å se ting klart, sa landslagssjefen i et TV-intervju.

– Skuffelsen sitter langt inne i meg. Jeg kunne ikke forestille meg at vi skulle tape mot Sør-Korea, la han til.

I nyere tid har hver tysk mesterskapsexit i gruppespillet ført til at treneren har mistet jobben. Dette gjaldt Jupp Derwall (1984), Erich Ribbeck (2000) og Rudi Völler (2004).