Island vil ikke være en dårlig kopi av Spania

Landslagssjef for Island Heimar Hallgrimsson mener Island skal spille som Island, og ikke som Spania eller Brasil. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix. Les mer Lukk

Island ble tirsdag slått ut av fotball-VM, men landslagssjef Heimir Hallgrímsson sier de har funnet sin egen suksessformel.

VM i fotball tok slutt etter gruppespillet for Island, men som de gjorde i EM for to år siden, rakk de å sjarmere en hel fotballverden i senk før de ble sendt hjem.

– I løpet av de siste seks årene har vi utviklet en identitet for det islandske landslaget. Vi har funnet ut av hvordan vi skal jobbe sammen som lag, og alle spillerne er om bord. Alle spillerne aksepterer hvordan vi spiller og hvordan vi jobber både på og utenfor banen, sier den islandske landslagstreneren.

Han mener Island ikke bare kan se hvordan de beste lagene gjør det og forsøke å kopiere det de gjør.

– Noen ganger må man være annerledes og gjøre ting på en annen måte, og det tror jeg vi har vært bedre på enn andre. Vi har funnet ut hvordan vi kan vinne fotballkamper, og det trenger ikke være på samme måte som for eksempel Spania eller Brasil. Dersom vi hadde forsøkt å være Spania eller spille som dem, ville vi endt opp med å være en dårlig kopi. Så vi må gjøre det beste ut av det vi kan gjøre, sa Hallgrimsson.

Samleside: Her finner du alle sakene om Fotball-VM

Island åpnet VM med 1-1 mot Argentina, før det ble tap mot Nigeria (0-2) og Kroatia (1-2), men på sagaøya hylles det islandske landslaget etter mesterskapet.

– Det har vært inspirerende for alle på Island å se hvordan laget, til tross for oddsen, har hatt tro på seg selv og tatt seg så langt, sier Islands statsminister Katrin Jakobsdottir.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Også den islandske landslagssjefen mener de kan være stolte av innsatsen i Russland, til tross for at VM-eventyret tok slutt tirsdag.

– Vi kan se hverandre i øynene og si at vi gjorde alt vi kunne. Vi kan gå med hevet hode, og da bør man egentlig ikke være skuffet. Men samtidig var det så mange muligheter og sjanser til å vinne, så selvsagt er vi litt skuffet, sa Hallgrímsson.