Danskene: – Kroatia ser sterke ut

Christian Eriksen og de andre danskene har stor respekt for Tsjekkia, som venter i VMs åttedelsfinale søndag. Foto: Victor R. Caivano, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Danmark får motstand fra øverste hylle i første cuprunde i fotball-VM. Åge Hareide trenger ikke å bruke energi på å unngå undervurdering av Kroatia.

– En veldig vanskelig motstander. Kroatia har kanskje vært VMs beste lag så langt. Det blir en kamp med store utfordringer for oss, sier spissen Nicolai Jørgensen til Ritzau, og han er ikke eneste danske som bruker store ord om søndagens motstander.

– Jeg visste at Kroatia var gode, men de har overgått mine forventninger, sier midtbanespiller Thomas Delaney.

– De så veldig sterke ut mot Argentina (3-0-seier), så de er langt fra en ønskemotstander. Det kan vi da heller ikke forvente å få.

Andreas Cornelius har sett høydepunkter fra Kroatias kamper, og det var nok til å tegne et bilde av en vrien motstander.

Muligheter

– Jeg har ikke sett dem i en hel kamp ennå, men de ser jo gode ut. Det er sterkt å slå Argentina klart og gå videre som gruppevinner, sier han.

– Men det betyr ikke at vi legger oss ned og gir opp. Vi vet at vi har gode muligheter, for vi er selv ubeseiret i 18 kamper.

Christian Eriksen er ikke interessert i å snakke opp motstanderen i søndagens åttedelsfinale.

– Det er det samme hvem vi møter. Vi frykter ingen, og alt kan skje i cupspillet, sier han, men legger til at tempo i spillet må opp.

– Mot Kroatia må vi spille hurtig, ellers blir vi overkjørt.

Stolthet

Åge Hareide og hans lag har fått kritikk for skuffende spill så langt i VM, selv om resultatene har ført laget videre.

– Kroatia er et meget godt lag, med gode ferdigheter, og vi må være smarte, sier sunnmøringen, som får støtte fra Cornelius for sin taktiske inngang til VM-kampene. At publikum pep i kampen mot Frankrike får så være.

– I Italia ville de ikke ha pepet. Der ville de vært stolte over å spille en kamp som vi gjorde. De ville syntes det var fantastisk, mener Cornelius.