Maradona måtte ha legebehandling etter VM-drama

Diego Maradona vinker fra VIP-tribunen før Argentinas skjebnekamp mot Nigeria i fotball-VM. Etter dramaet måtte han ha legebehandling. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Argentinas mest profilerte supporter Diego Maradona måtte ha legebehandling etter å ha fulgt landslagets dramatiske vei mot VMs cupspill fra tribuneplass.

Den argentinske TV-kanalen TyCSports viste bilder av en fullstendig utmattet Maradona som omgitt av førstehjelpspersonell sitter på en stol i en VIP-losje på stadion i St. Petersburg, mens en av dem tar pulsen hans.

Flere medier meldte i ettertid at Maradona måtte innom sykehus, men det er blitt avvist både av datteren Dalma og Maradona selv i ettertid.

– For et drittliv dere må ha som forteller løgner om helsen til faren min! raste datteren på Twitter natt til onsdag norsk tid, ifølge VG.

Like etter la den colombianske journalisten Patricia Villegas ut flere bilder av Maradona inne i et fly og skrev; «Diego, er du innlagt på sykehus?». I en annen melding betegner hun ryktene som fake news og forteller at de er på vei til Moskva.

Samleside: Her finner du alle sakene om Fotball-VM

Tidlig onsdag morgen gikk Diego Maradona selv ut på Instagram og avkreftet ryktene om at han var innlagt på sykehus.

– Jeg vil bare fortelle alle at jeg har det bra, og at jeg ikke er, eller har vært, innlagt på sykehus. I pausen i kampen mot Nigeria hadde jeg nakkesmerter og blodtrykksfall. Jeg ble undersøkt av en lege og han anbefalte meg å dra hjem før annenomgang, men jeg ønsket å bli værende siden alt sto på spill. Hvordan kunne jeg dra? Jeg sender et kyss til alle, takk for støtten, skriver fotballegenden.

Den tidligere superstjernen, som i 1986 løftet Argentina til VM-tittelen, hadde kjørt sitt eget lille show på tribunen før og delvis under kampen mot Nigeria.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Under oppvarmingen satte han sosiale medier i kok da han inviterte en kvinnelig Nigeria-tilhenger opp til losjen sin og danset med henne. Scenen ble vist på storskjermen og frydet begge lags tilhengere. Mange filmet den med mobilkameraer og delte bildene på sosiale medier.

Maradona jublet vilt da Lionel Messi ga Argentina en tidlig ledelse, men det virket som energien tok slutt, og han var mindre synlig utover i kampen. I pausen ble han sittende med lukkede øyne, som om han sov.

Nigerias utligning på et omstridt straffespark og VAR-analysen som snøt Nigeria for nok et straffespark lå sannsynligvis bak da Maradona etter Marcos Rojos dramatiske vinnermål viste fingeren til tribuneradene under sin seksjon.

Deretter ble det altså legebehandling for den 57-årige tidligere storspilleren.