Lillestrøm bekrefter: Vil kvitte seg med trener Erlandsen

Arne Erlandsen er ferdig som LSK-trener. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Les mer Lukk

Arne Erlandsen er etter alle solemerker ferdig som Lillestrøm-trener kun sju måneder etter at han førte klubben til cupgull.

Eliteserieklubben bekrefter selv på sitt nettsted tirsdag at det er igangsatt en prosess med sikte på å avslutte arbeidsforholdet med 58-åringen.

– Vi er i en prosess der vi vil snakke med Arne Erlandsen og hans rådgiver i nær framtid. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si på nåværende tidspunkt, sier LSKs styreleder Morten Kokkim til NTB.

Han ønsker ikke å gi utdypende kommentarer rundt hva som har foranlediget det som trolig ender med at trener Erlandsen får sparken. Styrelederen vil heller ikke si noe om en eventuell erstatter for LSK-profilen Erlandsen.

Reddet klubben

Erlandsen ble hentet inn som LSK-trener i 2016. Da reddet han klubben fra nedrykk, og forrige sesong styrte han kanarifuglene til cuptittel etter 3-2-seier mot Sarpsborg i cupfinalen.

Suksessen i det som var klubbens 100-årsjubileumssesong førte til at Arne Erlandsens signerte en ny kontrakt med klubben så sent som i april. Den nye avtalen strekker seg ut 2019-sesongen.

Nå skal det være misnøye med trenerveteranens atferd og vekslende humør.

Utbredt misnøye

Lokalavisen Romerikes Blad skrev søndag at Lillestrøm-trener Arne Erlandsen skal ha mistet tilliten både blant spillerne og sine nærmeste medarbeidere. Sportsleder Morten Svesengen hevdet på kjenne til at «situasjonen hadde bygd seg opp over tid, men eskalert de siste par månedene».

LSK-treneren skal også ha fått kritikk for innholdet på trening og mangel på vilje til å presse motstanderen høyt i mange kamper.

Denne sesongen har LSK slitt sportslig og har kun tre lag bak seg på tabellen. Søndag ble det 2-2 borte mot Haugesund.

Klubbledelsen på Åråsen opplyser at tirsdagens treningsøkt vil bli ledet av Arild Sundgot.