Landslagssjefen: – Warholm har tatt nye steg

Karsten Warholm hadde en solid innendørssesong. Nå venter sesongåpningen utendørs. Les mer Lukk

Landslagssjef Håvard Tjørhom sier Karsten Warholm er klar til å ta nye utfordringer, men minner samtidig om at nivået på 400 meter hekk synes å ha blitt bedre.

Torsdag sesongdebuterer Warholm (22) utendørs under Diamond League-stevnet i Roma.

Selv om sunnmøringen ble verdensmester i London sist år, finnes det løpere som har løpt langt fortere denne sesongen enn det Warholm noensinne har gjort.

Qatars Samba Abderrahman klinket til med 47,57 og årsbeste i verden under Diamond League-åpningen i Doha. Han har også løpt på 47,90 i år.

Warholms norske rekord på 48,22 stammer fra Zürich 24. august sist år.

– Sesongåpningen har vist at nivået er blitt bedre enn sist sesong. Det ligger i sportens natur at grenser blir flyttet. Det er artig med konkurranse og at nivået stadig blir flyttet. Dette er også noe som Karsten og trener Leif Olav Alnes har tenkt på, og de er klare til å ta utfordringen, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

På plass

Tjørhom var på vei til Roma da NTB fikk en prat med ham tirsdag ettermiddag. Det var også duoen Alnes og Warholm.

Warholm er eneste norske deltaker på stevnet i Italias hovedstad.

– Etter det jeg har fått snakket med Leif Olav om, så ser dette bra ut. Ting har gått etter planen. De er klare til å komme i gang.

– Ryktene vil ha det til at Warholm har løpt fortere enn noen gang på trening?

– Ja, men trening er trening. Han skal uansett være i god posisjon, og det blir gøy å komme i gang. Han leverte en kraftig innendørssesong, og det er kult at åpningen er lagt til Roma.

Angrep

Warholms trener Alnes sier at eleven som alltid er i angrepsposisjon.

– Vi sier at vi er utviklingsorientert, og det prøver vi å etterleve. Vi synes det er kjempefint at det virker som at nivået er hevet fra sist sesong. Det hjelper oss til å presse oss framover også, og det er veldig motiverende, sier Alnes til NTB om sesongåpningen.

Han lover at Warholm vil gi alt fra første meter.

– Det blir gitt gass fra start. Det er resepten vår, og alt annet vil overraske. Vi er privilegerte som får lov til å holde på med noe så uviktig som 400 meter hekk, og det er ingen grunn til ikke å være dristig.