Ruud tror ikke Viñolas er en uoverkommelig oppgave

Casper Ruud møter spanske Albert Ramos-Viñolas i 2. runde av Roland-Garros. Les mer Lukk

Casper Ruud er klar for 2. runde i Roland-Garros, og møter 31.-seedede Albert Ramos-Viñolas. Christian Ruud har full tro på at det er realistisk å tro på seier.

Casper Ruud, som er ranket som nummer 157.-plass i verden, avanserte til annen runde i Grand Slam-turneringen etter å ha slått Jordan Thompson 6-1, 6-4, 2-6, 4-6, 6-3 mandag. Australieren er rangert som nummer 91 i verden.

Nå venter en real utfordring for unggutten fra Snarøya. Albert Ramos-Viñolas er ranket som nummer 36 i verden på den ferskeste ATP-rankingen , og spanjolen feide kasakhstanske Mikhail Kukusjkin av banen i 1. runde mandag.

– Han er en spiller som løper opp veldig mye, og han slår lite feil. Er han i det vanskelige hjørnet blir det vanskelig, men slår han noen feil ser jeg på det som mulig, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

Overkommelig

Han er klar på at 30-åringen ikke er uoverkommelig motstand tross hans høye ranking.

– Nei, han er ikke det. Han er veldig stødig, og jeg sier ikke at han ikke er i form, men i fjor snuste han på topp 10 i verden. Han har ikke spilt like bra i år, og jeg har sett han tape noen kamper i år der han har vært favoritt. Presset er på ham, sier Ruud.

Viñolas og Casper Ruud kjenner godt til hverandre, og de to har trent sammen tidligere i år.

Kjenner til hverandre

Ruud fortalte til NTB mandag at han kjenner godt til spanjolen, og at han er klar for en tøff og jevn kamp.

Viñolas undervurderer imidlertid ikke sin norske motstander.

– Tro meg, han er en tøff spiller å møte. Han kan være veldig farlig på dette underlaget, så jeg må prøve å spille mitt spill og holde meg positiv, sa han etter seieren mot Kukusjkin.

Kampen mellom Ruud og Viñolas spilles torsdag.