Skadd Ødegaard skapte Ullevaal-hysteri

Martin Ødegaard skrev autografer i det uendelige på Ullevaal mandag. Les mer Lukk

Martin Ødegaard kan ikke spille landskamper etter bruddet i foten, men Real Madrid-spilleren var den alle ville ha en bit av da A-landslaget hadde åpen dag.

19-åringen ble nærmest overfalt da det var tid for autografer og selfier. Barna flokket seg rundt supertalentet.

Reklameskjermen på den ene langsiden inne på Ullevaal kollapset nesten da de håpefulle så sitt snitt til å møte norsk fotballs kjæledegge nummer én.

– Det er selvfølgelig kult at folk er interessert i landslaget og fotball, sier Ødegaard til NTB før han blir avbrutt av en ny skokk barn med mobiltelefoner.

Lysluggen var fritt vilt inne på Ullevaal-gresset. Til slutt måtte drammenseren skuffe de siste håpefulle med et «nei».

Fotballforbundet ble nok litt overrasket over oppmøtet. Nærmere 2000 barn møtte opp for å hilse på Ødegaard, Joshua King og de andre landslagsheltene. Noen fikk så spille sammen med dem på landslagsarenaen.

Les også: Høgmo: – Det var helt riktig å slippe til Martin Ødegaard som 15-åring

Det er liten tvil om hva småtassene snakker om på skolen tirsdag. For dem ble den en uforglemmelig kveld på nasjonalanlegget.

NFF hadde droppet vakter, noe som viste seg å skape store utfordringer. For barna spratt fram over alt i jakten på autografer. Til slutt måtte kommunikasjonstoppen Svein Graff gripe inn og nærmest jage Ødegaard inn i spillertunnelen.

– Det hadde vært kjekt med vakter i dag, men det går bra. Dette er bare hyggelig. Barna storkoser seg, sier Ødegaard samtidig som han hjelper en ivrig supporter med å ta selfie.

Kan snart løpe igjen

Selv har Ødegaard hatt en stri avslutningen på sesongen. Han har ikke spilt fotball siden 1. april. En brudd i mellomfotsbeinet har ødelagt de siste månedene av utlånet i nederlandske Heerenveen. Sesongen har vært preget av skader.

– Kjedelig med to brudd i løpet av én sesong, medgir Ødegaard.

I løpet av et par uker kan han begynne å løpe igjen.

– Det nærmer seg løping. Det er ikke lenge igjen, så jeg blir klar til sesongoppkjøringen, sier Ødegaard.

– Jeg ble taklet, og kjente at det gjorde vondt, men prøvde å spille videre. Det gikk ikke. Bildene viste at det var et lite, men pent brudd i et mellomfotsbein. Det gjorde vondt i starten, men jeg har klart å avlaste foten. Det har gjort at jeg ikke har hatt så mye smerter, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Les også:Tror Ødegaard sendes tilbake til Madrid

Lagerbäck-favoritt

Han er med A-landslaget i et par dager denne uken, men går glipp av kampene mot Island og Panama.

Likevel er han med i landslagssjef Lars Lagerbäcks tropp. Alt handler om å sette sammen en fast gruppe, eller stamme som svensken kaller det, foran høstens Nations League.

– Det er viktig å ha Martin og Morten Thorsby her. På sikt skal de helt klart være med på det norske A-landslaget. Da er det riktig å ha dem her, sier Lagerbäck.

– Hva får du i Ødegaard?

– Skal jeg svare enkelt, ballinnehav. Hans store styrke er at han nesten aldri mister ballen i angrepsspillet. Det er hans absolutte spisskvalitet. Det er takket være at han har en veldig bra teknikk, sier landslagssjef Lagerbäck til NTB.

Ødegaard er i ferd med å bli en favoritt hos den svenske suksesstreneren.

Trente alternativt

Ødegaard selv er tydelig på at han ville være med, selv om han selv ikke deltok på A-landslagets trening mandag. Da tuslet buskerudgutten inn på Elixia for en alternativ økt.

– Det er veldig positivt å være her, selv om jeg er skadd. Det er et positivt signal at de vil ha meg med likevel. Jeg er veldig takknemlig over å få være med i troppen og med gutta, selv om jeg ikke er fit, sier Ødegaard til NTB inne i spillertunnelen.

Ullevaal er i ferd med å tømmes, men barna som fikk møte sine helter, glemmer ikke maikvelden med det første.