Myrhol øyner mesterliga-eventyr

Sander Sagosen (til venstre) og Bjarte Myrhol jakter begge på plass i Champions League-sluttspillet i håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

En perfekt Skjern-kamp kan sensasjonelt sende Bjarte Myrhol (35) til mesterligasluttspillet i håndball. Danskene dropper å møte Nantes i en storhall.

– Vi er Skjerns lag, og tidlig ble det bestemt at vi ikke skulle flytte kampen til en større arena på grunn av økonomien, sier Myrhol til NTB.

Det betyr at det bare blir 3200 tilskuere på tribunene søndag.

Nantes med Espen Lie Hansen i troppen vant 33-27 hjemme. Det behøver ikke være nok om Skjern får til en maksimal innsats i 60 minutter.

– Så lenge vi slo Veszprém, så kan vi jo klare det også denne gangen, men det vil kreve en toppkamp, sier Myrhol.

Myrhols lag gikk videre etter sensasjonsseier over ungarske Veszprém. Man skulle tro at hjemturen fra den avgjørende kampen ble en fest. Svaret er nei.

– Det var en voldsom turbulens den første timen, og det er ikke noe for meg. Vi hadde et lite fly med bare 20 seter, sier Myrhol.

Mesterligasluttspillet går i Köln med 20.000 tilskuere på tribunene i semifinaler og finale. Kampene spilles siste helgen i mai.

Paris St. Germain med Sander Sagosen har halvannen fot i sluttspillet etter 34-28-seier borte over Kielce (Polen) i den første kvartfinalen.