Guardiola fortsetter å trosse FA med sin gul sløyfe-aksjon

Manchester City-manager Pep Guardiola blir trolig bøtelagt for å ha brutt utstyrs- og reklamereglene med å bære en gul sløyfe under ligacupfinalen mot Arsenal på Wembley. Les mer Lukk

Manchester City-manager Pep Guardiola sier han vil fortsette å bære sin gule sløyfe til tross for at Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet ham.

Den gule sløyfen bæres til støtte for fengslede politiske aktivister i Catalonia.

– Foran det å være manager er jeg et menneske. De (FA) vet at jeg alltid vil bære den gule sløyfen, sier den 47 år gamle spanjolen til BBC.

– Dette handler ikke om politikk, men om demokrati. Det handler om å hjelpe folk som ikke har gjort noen verdens ting galt.

Guardiola er blitt siktet og har fått en frist på seg til kl. 18.00 mandag 5. mars med å svare på beskyldningene. FA snakket med ham i midten av desember om saken og har tidligere gitt ham to advarsler, men begge er blitt oversett.

Det var under FA-cupkampen mot Wigan, som Manchester City overraskende tapte, hvor han hadde sløyfen på jakkeslaget. FA reagerte med å sikte ham for brudd på utstyrs- og reklamebestemmelsene.

– Jeg kan ha sløyfen et annet sted, ikke bare på jakken. De vet at jeg alltid vil ha den på meg, sier Guardiola.

– UEFA har et annet syn på disse sakene. De sier at du kan bære hva som helst bare du bærer det med respekt. Her er det tydeligvis noe annet som gjelder.

I søndagens ligacupfinale på Wembley hadde han festet sløyfen på genseren under jakken, men den var likevel godt synlig.

– Hvis jeg har brutt reglene vil jeg akseptere en bot. Jeg er bare et menneske, sier han.

– Det fire karer som sitter fengslet, og det er andre som oppholder seg utenfor Catalonia, men når de vender hjem vil de bli fengslet for oppvigleri til opprør.