Tror det er 50 prosents sjanse for at Zucca forsvinner

Mats Zuccarello kan komme til å forsvinne fra New York Rangers. Les mer Lukk

Mats Zuccarello går noen avgjørende timer i møte. Ishockeyekspert Bjørn Erevik anslår sjansen for at 30-åringen bytter klubb i løpet av dagen til 50 prosent.

Overgangsfristen i NHL utløper kl. 21 norsk tid, og det er knyttet spenning rundt situasjonen til Norges representant i verdens største hockeyliga.

New York Rangers har slitt tungt denne sesongen, og klubben er ventet å måtte kvitte seg med flere profiler før overgangsvinduet stenger.

Også Zuccarellos fremtid er usikker, og han har lite han skulle ha sagt dersom en klubb legger et tilbud på bordet som Rangers mener er godt nok.

– Jeg tror det er 50/50 for om han drar eller ikke. Det kommer an på om tilbudet Rangers får er bra nok. En fordel for klubben som eventuelt henter Zuccarello nå, er at de får han med i sluttspillet, sier Erevik til NTB.

Åtte år i New York

Han følger spent med på situasjonen rundt Norges største ishockeystjerne. Zuccarello har vært i New York Rangers siden 2010, men det er fortsatt uvisst om 30-åringen har Madison Square Garden som hjemmebane fra og med i kveld.

– Det var mange klubber som var linket til ham for et par uker, men i det siste har det vært veldig lite rykter, sier Erevik.

Zuccas kontrakt med Rangers utløper om et år. Klubben er ventet å bytte ut flere rutinerte profiler med unggutter i tiden som kommer, for deretter å bygge opp et nytt lag.

Det er ikke nødvendigvis det aller mest fristende for 30 år gamle Zuccarello, skal en tro Erevik.

– Hvis klubben nå starter en «rebuild» med masse unggutter er det ikke sikkert det er så fristende for ham å bli i klubben.

Sist i sin avdeling

Rangers ligger helt sist i sin avdeling, og en sluttspillplass virker fjernt. Søndag ble det klart at klubben «tradet» bort profilen Rick Nash, og flere av bærebjelkene i laget kan komme til å forsvinne i løpet av dagen.

Dersom det skulle skje med Zuccarello, hadde Erevik gjerne sett 30-åringen i Pittsburgh Penguins eller Tampa Bay.

– Personlig synes jeg det hadde vært dødskult med Pittsburgh, en klubb som var nevnt for en tid tilbake. Det samme med Tamba Bay, for det er to klubber som spiller hurtig og kul hockey som passer Mats, avslutter han.