Røste etter Bjørgen-knockouten: – Et av de virkelig store øyeblikkene

Marit Bjørgen vinner 30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Les mer Lukk

Skipresident Erik Røste fikk tårer i øynene av Marit Bjørgens superløp i OL søndag. Han husker godt da veteranen var langt nede for elleve år siden.

– Det er bare helt utrolig. Dette blir jo prikken over i-en på et usedvanlig, fantastisk mesterskap. Marit står for det norske fellesskapet og har ikke vært i nærheten av å bryte ut. Hun har vært lagkaptein og stått der i gode og dårlige dager, sier Røste til NTB.

– For vi skal ikke glemme at Marit hadde en tøff periode etter at hun slo gjennom. Jeg glemmer ikke at hun i Sapporo-VM i 2007 gikk forbi alle journalistene hver dag med gråten i øynene etter et tungt mesterskap. Nå er hun tidenes vinterolympier.

Best

Skipresident Erik Røste. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

– Er dette toppen av alt i din tid i norsk skisport?

– Av mye stort så er dette et av de virkelig store øyeblikkene. Det er det ingen tvil om. Det kroner også et OL som bare har vært helt utrolig. Vi blir beste nasjon både i gull og medaljer, og hun blir tidenes vinterolympier. Det er nesten slik at du ikke kunne ha skrevet dette bedre, sier Røste til NTB.

– Spesiell dag

Allerede ut fra stadion første gang ante Røste at noe stort var på gang.

– Du så jo allerede fra start at hun hadde bestemt seg og ikke så seg bakover. Det er jo det som kjennetegner de største. Dette var helt sikkert en helt spesiell dag før start for Marit. At hun lykkes så til de grader, gjør det jo bare helt utrolig.

Bjørgen tok to gull, et sølv og to bronse i Pyeongchang-lekene.