Klæbo går gjerne lagsprint med Iversen på ny

Johannes Høsflot Klæbo gratuleres av Calle Halfvarsson (3.-plass) etter lørdagens skøytesprint i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Lahti-VM endte i tårer og fiasko for duoen Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, men begge forsøker seg gjerne igjen i OL.

Klæbo gikk først for Norge i Lahti og lekte seg. Emil Iversen slet mer, og det endte med at han falt på oppløpet og ødela det som kunne ha blitt gull og minimum sølv.

Iversen stiller gjerne opp for Norge på ny i OL, men vet at plassen på det laget fordrer at han viser seg fram på den individuelle sprinten tidligere i mesterskapet. Aller helst bør han levere en medalje der.

Lørdag ble det 6.-plass for Iversen på fristilssprinten i Seefeld. Klæbo vant som han ville.

– Jeg og Emil trenger den revansjen. Hvis det skulle bli oss to, så kommer vi til å være veldig sultne på å gå fort der. Det tror jeg ikke det ska være noen fare for, konkluderte Klæbo etter sin verdenscupseier nummer ni for sesongen i neste års VM-by.

Kamp

Klæbo vet også at det ikke trenger å bli Iversen som blir makkeren på lagsprinten i OL. I all sin beskjedenhet vil han ikke engang ta ut seg selv.

– Emil viste form i dag og er i en finale igjen. Han viste også form sist helg. Finn (Hågen Krogh) vet vi kan gå fort om han er i slag. Jeg regner med at det blir en av dem to. Jeg må vise at jeg går fort i starten av OL jeg også, for i det hele tatt å få gå lagsprinten. Det er ikke dermed sagt at jeg får gå den.

– Jeg skal ikke ta ut det laget. Finn må nok vise form under OL for å få gå den øvelsen. Uansett hvem som går på det laget, så er det et lag som er medaljekandidat, sa Klæbo.

Glad

Han viste igjen resten av langrennsverdenen ryggen under lørdagens sprint.

– Det er artig å gå skirenn, og det handler om å gjøre arbeidsoppgavene. Det har stort sett gått bra, og det viser at grunnmuren som er lagt gjennom sommeren og høsten er bra nok til å være med å kjempe i toppen.

Martin Johnsrud Sundby har også ytret ambisjoner om å gå lagsprinten for Norge, men han ble slått ut etter prologen i Seefeld lørdag og dokumenterte at han kanskje ikke for øyeblikket har farten inne som skal til.

Men det er ennå 14 dager til OL begynner og ting kan endre seg.