Svindal utenfor pallen i Garmisch

Aksel Lund Svindal endte på fjerdeplass under utforrennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Aksel Lund Svindal nådde ikke helt opp i lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen. Pallen glapp etter en middels avslutning. Seieren gikk til Beat Feuz.

Svindal kjørte lenge solid og var raskere enn Feuz ved de fire første mellomtidene, men sveitseren snudde til grønne tall med et fenomenalt avslutningsparti.

Den norske fartsveteranen måtte til slutt ta til takke med fjerdeplassen. Han var 28 hundredeler bak vinnertiden.

Feuz vant rennet foran Vincent Kriechmayr (Østerrike) og Dominik Paris (Italia). Duoen delte annenplassen og ble slått med 18/100 sekund.

– Helt greit

Garmisch-Partenkirchen har på ingen måte vært et lykkested for Svindal. Han har aldri vært på verdenscuppallen i den tyske skimetropolen. Det skjedde heller ikke denne sesongen. Fjerdeplassen er uansett hans beste verdenscupresultat i Garmisch.

– Det er vanskelig å sammenligne siden det er fem år siden sist jeg kjørte her. Det er lenge siden. Det var et helt greit renn, men jeg hadde mål om å klare topp tre. Når jeg ikke klarer det, kan jeg ikke være fornøyd, sa Svindal til NTB.

35-åringen mener avslutningen ikke satt slik den skulle.

– Det er på den nedre delen jeg legger igjen en del tid. Der var jeg ikke god nok, og det holder ikke å kjøre middels når Feuz leverer slik han gjør.

Inntil forrige helg hadde Svindal vært på pallen i samtlige av vinterens utforrenn, men rekken røk med 8.-plassen i Kitzbühel. Det ble ingen umiddelbar retur på podiet en uke senere.

Drar tidlig

Nå ser han fram til å lade opp til OL i Pyeongchang. Det norske alpinlandslaget reiser allerede onsdag til Sør-Korea.

– Nå blir det noen rolige dager. Vi reiser til OL i god tid slik at vi får trent godt og akklimatisert oss.

Aleksander Aamodt Kilde endte ikke blant de ti beste. Han var i mål 1,08 sekunder bak Feuz, og det ligger an til å holde til en 12.-plass.

– Det ble et litt rotete renn. Farten var ikke så høy som jeg skulle ha ønsket, men akkurat nå er det der jeg ligger etter en trøblete sesong. Jeg må skru ned forventningene en smule framover og ta med meg videre det som fungerer bra, sa Kilde til NTB.

Han tror det er et smart trekk av de norske å reise til Sør-Korea tidlig.

– Det blir nok veldig bra. Da får vi tid til å bygge opp overskudd og trene godt.

Kjetil Jansrud sto over lørdagens renn på grunn av sykdom. Han har fått konstatert en liten virusinfeksjon. Jansrud kjørte heller ikke fredagens trening. Torsdag var han sju sekunder bak teten på den første treningen.