Russland håper på flere enn 200 OL-deltakere

Russlands idrettsminister Pavel Kolobkov tror på flere enn 200 russiske deltakere i vinter-OL. Foto: Dmitri Lovetskij, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Russlands idrettsminister tror at flere enn 200 av landets idrettsutøvere vil godkjennes av IOC og få delta i vinter-OL i Pyeongchang.

Det sier Pavel Kolobkov til nyhetsbyrået R-Sport. Han mener at 217 av de om lag 450 russerne som har forberedt seg til OL oppfyller kravene IOC har satt for deltakelse.

Først i januar ventes IOC-utvalget som skal godkjenne russiske kandidater å treffe sine første avgjørelser.

På grunn av avsløringene av systematisk og statsstøttet dopingjuks er Russland som nasjon utestengt fra lekene, men utøvere som oppfyller IOCs kriterier skal få delta uten nasjonalfarger eller flagg.

Russland har kritisert avgjørelsen, men har samtidig sagt at de utøvere som ønsker det står fritt til å søke om IOC-godkjennelse for deltakelse i Sør-Korea.

For de utøvere som ikke vil eller får delta vil man arrangere andre konkurranser med internasjonal deltakelse. Kolobkov understreker overfor R-Sport at dette ikke er å anse som alternative olympiske leker.

Kolobkov legger ikke skjul på at 2017 har vært et tungt år for russisk idrett.

– Sannsynligvis har det aldri vært et vanskeligere år i sovjetisk eller russisk idrett, sier han.