Tviberg røk korsbåndet og hentet av helikopter etter treningsfall

Maria Tviberg heises opp i et helikopter etter å ha falt under utfortreningen i Lake Louise tirsdag. Foto: Frank Gunn, The Canadian Press / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Maria Tviberg falt under første treningsomgang til helgens utforrenn i Lake Louise. Korsbåndet i det høyre kneet røk, og hun ble hentet ut med helikopter.

Tviberg var 26. løper som satte utfor i den første av tre berammede treningsomganger i Lake Louise, og den første som falt. Hun skadet kneet og ble lagt på en båre som ble heist opp i et helikopter.

Det fraktet henne til Banff Mineral Sprig Hospital for ytterligere undersøkelser og behandling.

– Maria Tviberg har røket fremre korsbånd i høyre kne. Hun blir i nær framtid fraktet hjem til Norge for videre behandling, heter det i en pressemelding fra Skiforbundet.

Tina Weirather fra Liechtenstein noterte beste tid på treningen, fulgt av italienerne Elena Fanchini og Sofia Goggia. De var henholdsvis to og tre hundredeler bak.

Ragnhild Mowinckel tok seg helskinnet gjennom løypa, men var 3,29 sekund bak bestetiden og ble bare nummer 38. Kajsa Vickhoff Lie var slått med 4,40 sekunder og endte på delt 48.-plass.

Av 59 startende var Tviberg og italienske Nicol Delago de eneste som ikke kom til mål.

Det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag i Lake Louise, før helgen avsluttes med super-G søndag.