Sterling om Citys elleville form: – Vi er blitt nådeløse

Raheem Sterling (t.h.) er i kanonform for Manchester City om dagen. Her jubler han for scoring sammen med Kyle Walker i 2-1-kampen mot Huddersfield. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Manchester City har i høst vært en enorm dampveivals i Premier League. Raheem Sterling roser vinnermentaliteten etter at 12 av 13 ligakamper har gitt seier.

Hittil har de lyseblå tatt 37 av 39 mulige poeng. Det er den beste starten på en Premier League-sesong noensinne. Der City forrige sesong falt litt av etter en knallåpning og fikk svi for mye sjansesløseri, viser Pep Guardiolas lag nå helt andre takter.

I helgens 2-1-kamp mot Huddersfield kom riktignok Sterlings vinnermål helt på tampen, men det var en fullt fortjent City-seier. I løpet av 13 ligakamper har Manchester-klubben scoret hele 42 mål.

– Med den mentaliteten vi har vist denne sesongen, tvilte jeg ikke ett eneste sekund på at vi kom til å få uttelling til slutt. I år har vi prøvd å være nådeløse, og det viste vi i annenomgangen i dag, sa Sterling, ifølge Manchester Evening News , etter kampen mot Huddersfield.

I scoringsform

City havnet under rett før pause søndag. Sterling forteller om spillere som har hodet på rett plass, også når ikke alt går på skinner.

– Vi viste stor moral. I pausen var skuffelsen stor i garderoben, men det var ingen som hang med hodet. Alle var svært lystne på å komme i gang med annenomgangen.

Sterling er i sitt livs målform. 22-åringen er Citys toppscorer med tolv mål i ulike turneringer (åtte av dem i ligaen). Det er allerede hans beste uttelling i løpet av en sesong, og vi er fortsatt bare i november.

– Jeg prøver å være så kald som mulig når jeg er inne i boksen. Jeg setter meg mål foran hver sesong. Noen ganger når du dem, andre ganger ikke. Det er det vakre med fotball, du får alltid en ny sesong til å prøve igjen.

Røper ikke målsettingen

Engelskmannen vil ikke si hvor mange scoringer han har satt seg som mål å gjøre i 2017/18-sesongen.

– Det vil jeg ikke fortelle deg. Jeg ønsker ikke å bli slaktet for det. Jeg har alltid en realistisk målsetting, men den skal også ha en høy standard over seg.

Manchester City møter Southampton hjemme onsdag. Deretter venter nok en kamp på eget gress når nedrykkstruede West Ham kommer på besøk søndag. Det lukter seks nye City-poeng lang vei før det braker løs med toppoppgjør og byderby borte mot Manchester United på Old Trafford 10. desember.

Innen den tid kan Citys luke på tabelltoppen ha økt ytterligere. Før midtukens kamper er de lyseblå åtte poeng foran toer United, som har vriene borteoppgjør mot Watford og Arsenal før derbyet.