Nye russiske utestengelser – Norge kan få OL-sølvet fra kvinnenes skiskytterstafett i Sotsji

Pallen etter kvinnestafetten i skiskyting under OL i Sotsji. Russland ligger an til å bli fratatt sølvmedaljen etter at lagets to løpere er straffet for brudd på dopingreglementet. Norge kan komme til å rykke opp og ta sølvet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Norge kan bli tildelt OL-sølvet fra kvinnestafetten i skiskyting fra 2014. Mandag ble ytterligere fem russiske utøvere utestengt og fratatt medaljer.

Blant dem er Jana Romanova og Olga Vilukhina. Skiskytterduoen var en del av det russiske laget som tok sølv på kvinnenes stafett i Sotsji for snart fire år siden. Begge ble mandag utestengt fra alle framtidige OL. Bakgrunnen er brudd på dopingreglementet.

Norge gikk inn til stafettbronse i 2014. Laget besto av Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland og Tora Berger. Ukraina vant OL-gullet.

Vilukhina tok også sølv på skiskyttersprinten i de samme vinterlekene.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har de siste ukene fratatt en rekke russere medaljer fra Sotsji-OL. De blir også nektet å delta i olympiske leker i framtiden.

Mandag ble også Alexej Negodailo, Dmitrij Trunenkov og Sergej Tsjudinov utestengt.

Negodailo og Trunenkov var med å ta OL-gullet for Russland i firerbob. I forrige uke ble det kjent at duoens lagkamerat Alexander Zubkov også er utelukket og fratatt gullet. Zubkov er president i Russlands bobforbund.

Tsjudinov deltok i skeleton under Sotsji-OL.