TILs toppscorer vil bort fra klubben

Tromsøs Thomas Lehne Olsen feirer mål sammen med Gjermund Åsen. Nå kan førstnevnte være på vei bort fra klubben. Les mer Lukk

Tromsøs toppscorer Thomas Lehne Olsen (26) ønsker seg bort fra eliteserieklubben, skriver NRK.

Søndag scoret 26-åringen sitt ellevte mål for sesongen da Tromsø avsluttet serien med 2-2 borte mot Brann.

Selv om han ble TILs toppscorer, og klubben reddet plassen i Eliteserien, ønsker Olsen seg bort. Til NRK sier han at han har snakket med klubbens sportssjef Svein-Morten Johansen om at han ønsker å bli solgt.

– Rent sportslig er det ingen grunn til å røre på seg. Etter at Simo (Valakari) kom inn, har det virkelig vært morsomt. Han har innført en masse spennende ting, også i måten å spille på, og det ser lovende ut for TIL de neste sesongene, sier Olsen.

Dermed er det personlige årsaker som gjør at spissen ønsker seg bort.

– Hvis jeg bare skal tenke på meg selv, så er det jo enkelt. Men jeg må også tenke på livet ved siden av fotballen. Jeg har vært to sesonger i Tromsø mens dama har bodd i boligen vår hjemme på Moelv. Det er vanskelig i lengden. Og derfor ser jeg på muligheten til å spille for en klubb sørpå, sier han.

Olsen vet samtidig godt at han har kontrakt med Tromsø også neste sesong, og han sier at han forholder seg til den. Sportssjef Svein-Morten Johansen sier at han er klar over situasjonen, men at de i utgangspunktet ønsker at spilleren fortsetter i Tromsø.