Nedbrutt Graabak falt fra mulig kombinertseier

Jørgen Graabak i aksjon tidligere i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 9.-plass og kjempet om seieren i søndagens kombinertrenn i finske Ruka, men falt en kilometer fra mål og fikk dagen ødelagt.

Samtidig som Graabak gikk i snøen, mistet japaneren Akito Watabe skien. Dermed var det duket for tysk dobbel i Ruka. Johannes Rydzek vant 0,6 sekunder foran landsmann Eric Frenzel.

– Oi, oi, oi. Det gjør vondt, kjenner jeg. Jeg er usikker. Det skjedde så fort. Frentzel skar inn i sporet foran meg og jeg hektet i han eller noe, og så smalt det, sukket Graabak overfor NRK.

Graabak, som tidligere i høst slet med å få kroppen til å fungere, var på vei mot seier da han dro med seg Watabe i snøen.

– Jeg hadde en fryktelig god posisjon. Jeg føler jeg mister en verdenscupseier der. Jeg følte meg veldig fresh. Det er surt, sa en nedbrutt Graabak.

Espen Andersen fikk det tungt mot slutten og ble nummer seks, slått med 9,3 sekunder. Utøveren fra Lommedalen har imponert i helgen. Fredag tok Andersen karrierens første verdenscupseier.

Franske Maxime Laheurte ledet foran Andersen etter hopprennet. Da pådro Laheurte seg en smell i kneet, men han trosset smertene og gikk inn til fjerdeplass.

Magnus Moan endte på 14.-plass.

Les også: Bjørgen: – Trodde jeg hadde kontroll på Kalla