Sundby fornøyd med ikke å være i toppform

Martin Johnsrud Sundby er ikke i sin beste form om dagen, det er han helt fornøyd med etter lørdagens 15 kilometer klassisk i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Martin Johnsrud Sundby mener det er planen ikke å være i toppform, og blir ikke bekymret av å bli slått med 30 sekunder av Johannes Høsflot Klæbo.

– Det er ikke noe som ikke stemmer, jeg er bare ikke i min råeste form enda.

Og det er visst helt greit for Martin Johnsrud Sundby. 33-åringen bruker å være i storform i verdenscupåpningen og har vunnet tre av de fire siste åpningstourene i verdenscupen.

Etter dagens åttendeplass på favorittdistansen 15 kilometer klassisk kan han se langt etter en ny minitour-seier. Det synes å være helt etter planen for Sundby.

Konsekvensen av endringer

– Det var sånn helt greit i dag, ikke noe mer eller mindre. Kroppen er ikke på sitt råeste. Jeg har lagt opp formen til en ting i år, og da er konsekvensen at formkurven ikke er som tidligere, forklarer Sundby til NTB.

Han mener at dagens prestasjon viser at han har lyktes med endringene i treningsopplegget.

– Dette er en god indikasjon på at jeg har lyktes med å gjøre ting litt annerledes. Hvis ting hadde sett ut som vanlig hadde jeg ikke lykkes. At kroppen kjennes sånn ut og jeg er 30 sekunder bak blir jeg ikke bekymret av.

– Jeg er mer spent på om formkurven vil se sånn jeg har tenkt den. Jeg er definitivt rolig., og det er en mye enklere prosess og ikke være i toppform og måtte prestere hele veien.

Sundby valgte smørefrie rubb-ski som de fleste andre, og tror ikke skiene var avgjørende for at han var langt bak.

– Hvorvidt jeg velger feil i dag, får vi evaluere sammen med smøreteamet. Vi gjorde et valg vi var fornøyd med før start.

Les også: Lettet Østberg: – Viste at det ikke var noe feil med oss

Skihistorie

Sundby var svært imponert over mannen som tok seieren, og slo han med over halvminuttet.

– Klæbo er bedre enn alle hadde trodd. Han skrev skihistorie i går og gjør det igjen i dag.

Les også:

Bjørgen slo tilbake og vant duellen mot Kalla

Northug slått ut i kvartfinalen

Kombinertgutta klarte ikke å følge opp