Sjokkåpning da Roma senket Chelsea

Stephan El Shaarawy jubler for sitt første mål i Romas seier over Chelsea i mesterligaen. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Chelsea ble første Premier League-lag som tapte en mesterligakamp i høst. Stephan El Sharaawys mål etter 38 sekunder banet vei for Romas 3-0-seier.

De fem engelske lagene sto med 11 seirer og 4 uavgjorte etter de 15 kampene i første halvdel av gruppespillet. Roma sprakk tapsnullen og klatret forbi Chelsea til tabelltopp i gruppe C.

El Shaarawy viste utsøkt avslutningsteknikk da han senket Chelsea med to scoringer i første omgang. Diego Perotti fastsatte resultatet i annen omgang.

– I første omgang skapte vi mye, og jeg synes det var urettferdig at vi lå under med to mål. Etter pause var vi dårlige. Da viste Roma mer vilje. Jeg er veldig skuffet over den omgangen, sa Chelsea-manager Antonio Conte til BT Sport.

– Det er bekymringsfullt at vi slipper inn tre mål. Vi må se oss i speilet, analysere kampen og innrømme at dette var en dårlig kveld for oss. Vi må jobbe sammen for å sørge for at det ikke blir flere slike.

Roma er ett poeng foran Chelsea og fem foran Atlético Madrid, som greide bare 1-1 hjemme mot et Qarabag-lag som måtte avslutte med ti mann.

Drømmestart

25-årige El Shaarawy ga hjemmelaget en drømmestart. Pedro hadde allerede hatt et skudd på mål for Chelsea da Aleksandar Kolarov slo langt opp. Edin Dzeko nikket på akrobatisk vis tilbake, og fra 17 meter fikk El Shaarawy drømmetreff med utsiden.

Thibaut Courtois i Chelsea-målet var sjanseløs.

Chelsea trykket på og kom til flere brukbare sjanser, men det var hjemmelaget som viste besluttsomhet og effektivitet. I det 36. minutt spilte Radja Nainggolan en spekulativ langpasning inn i feltet. Antonio Rüdiger så ut til å ha kontroll, men lot uforklarlig ballen passere, og El Shaarawy lurte den forbi Courtois med nok en lekker avslutning.

Antonio Conte byttet inn Willian for Gary Cahill i jakt på mer trøkk framover, men det var Roma som scoret også det neste målet. I det 63. minutt skar Diego Perotti inn fra venstresiden og fikk ganske upresset fyre av. Ballen gikk inn ved nærmeste stolpe.

Sjokkerte

I Spania sjokkerte Qarabag uten en skadd Tarik Elyounoussi ved å lede 1-0 ved pause mot Atlético Madrid. Spanske Michel nikket inn ledermålet i det 40. minutt.

Thomas Partey utlignet med et kjempeskudd i det 56. minutt, og litt senere ble gjestenes Pedro Henrique utvist for et karatelignende spark i en duell med Diego Godín. Likevel greide ikke Atlético å avgjøre.

Helt på tampen ble også Atléticos Stefan Savic utvist for to gule kort.

Etter to uavgjorte kamper mot Qarabag er laget som spilte mesterligafinale i 2014 og 2016 i stor fare for å ryke ut. Om Chelsea og Roma tar hver sin seier mot Qarabag, er Atlético ute uansett om laget selv vinner sine gjenværende kamper.