Martínez sendte Bayern til cupspillet

James Rodríguez og Bayern München er klar for mesterligaens cupspill etter tirsdagens borteseier mot Celtic. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Celtic kjempet hardt for sitt mesterligaliv, men Javi Martínez ga Bayern München 2-1-seier i Glasgow og sikret plassen i cupspillet.

Paris Saint-Germain tok sin fjerde strake seier med 5-0 over Anderlecht på Parc des Princes. Dermed er det allerede før de to siste rundene klart at PSG og Bayern går til åttedelsfinale.

Celtic er seks poeng bak Bayern, men har tapt begge de innbyrdes oppgjørene og kan ikke ta seg forbi.

Bayern stilte i Robert Lewandowskis fravær uten en egentlig spiss i laget. James Rodríguez spilte i hans sted som "falsk nier" i en 4-3-3-formasjon.

– Vi visste at det ville bli hett i dag. Det gleder meg at vi tok ledelsen slik vi gjorde, og særlig at vi slo tilbake umiddelbart etter utligningen. Gutta skal ha en stor kompliment for det, sa Bayern-keeper Sven Ulreich.

Celtic gikk til verket med stor entusiasme og skapte store sjanser til å ta ledelsen, men kom under da Kingsley Coman midt i første omgang utnyttet en grov tabbe av Dedryck Boyata på Ulreichs lange utspark og ga gjestene ledelsen.

I jakten på utligning tok Celtic stadig større sjanser utover i 2. omgang og ga Bayern gode muligheter til å punktere kampen.

Kortvarig glede

I stedet betalte sjansingen seg for Celtic da James Forrest spilte Callum McGregor gjennom i det 74. minutt. Han sendte ballen mellom beina på keeper Ulreich, og publikum på Celtic Park trodde at hjemmelaget hadde holdt liv i sin sjanse til fortsatt mesterligaspill etter nyttår.

Gleden varte bare tre minutter. Da ble David Alaba satt opp av Coman og slo et innlegg som Martínez stanget i mål. Samtidig pådro han seg et kutt over øyet i hodeduellen med Nir Bitton.

Bayern holdt ledelsen kampen ut og kunne feire avansement.

– Det var ikke vår beste kamp, men glem ikke at det var vår tredje kamp på en uke. Celtic gjorde det vanskelig for oss, men vi fikk seieren vi trengte, sa Arjen Robben til Sky TV.

Ekte hattrick

I Paris gjorde venstreback Layvin Kurzawa ekte hattrick på 26 minutter i annen omgang da PSG ydmyket poengløse Anderlecht.

Marco Verratti ga PSG ledelsen etter en halvtime, og Neymar scoret et vakkert mål på overtid i første omgang, men for en gangs skyld tilhørte kvelden Kurzawa.

Paris Saint-Germain har ikke bare vunnet alle sine mesterligakamper så langt, men har gjort det med total målforskjell 17-0. Anderlecht står på sin side med 0-15.

– Vi har satt oss som mål å holde nullen, og i øyeblikket scorer vi masse uten å slippe inn mål. Alle samarbeider om det, fra spissene til forsvaret og keeperen, sa Kurzawa.